Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Η ΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Η «Ελιά στην Αιτωλοακαρνανία» είναι η νέα έκδοση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, που παρουσιάστηκε στο «Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς», που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 9 έως τις 11 Μαΐου 2008.
Με κείμενα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό ο αναγνώστης μπορεί να ενημερωθεί για την ιστορία της ελιάς στην Αιτωλοακαρνανία, για το δυναμικό παρόν και τις ευοίωνες προοπτικές της καλλιέργειας στο νομό.
Επίσης υπάρχουν αναφορές για τον κλάδο της τυποποίησης και των εξαγωγών, στοιχεία για τα ελαιοτριβεία του νομού, για το ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές, που παράγονται στο νομό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά δεν είναι καθόλου ωραίο, σε έκδοση που τιτλοφορείται "Η ελιά στην Αιτωλοακαρνανία", να έχετε φωτογραφίες από την Ιθάκη... Είναι αλήθεια ότι η Αιτωλοακαρνανία δε φημίζεται για τις φυσικές της ομορφιές, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να "κλέβει" τοπία από άλλες περιοχές για τις εκδόσεις της... Συγκεκρινένα η φωτογραφία στο εξώφυλλο της έκδοσης είναι τραβηγμένη από την περιοχή "Χάνι" στην Ιθάκη και απεικονίζει μέρος της Ιθάκης και της Κεφαλονιάς καθώς και το μεταξύ τους θαλάσσιο κανάλι. Επίσης η φωτογραφία της σελίδας 25, είναι από την περιοχή "Χάνι" της Ιθάκης και απεικονίζει τμήμα του κόλπου "Αετός" της Ιθάκης, μέχρι των κόλπο "Δεξά"! Αστεία πράγματα...