Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

«Αντανακλάσεις. Αντιγράφοντας τη Βυζαντινή και Δυτική Τέχνη»

Το Υπουργείο Πολιτισμού-Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Ίδρυμα «Νέον Μουσείον Ευρωπαϊκής και Δυτικής Τέχνης» Ιωάννου και Δέσποινας Πασσά και η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου διοργανώνουν Έκθεση με τον τίτλο «Αντανακλάσεις. Αντιγράφοντας τη Βυζαντινή και Δυτική Τέχνη».
Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 26 Μαϊου 2008, ώρα 8:00.μ.μ., στο Παπαστράτειο Μέγαρο.
Ο Διευθυντής του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Δημήτρης Κωστάντιος και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ι. και Δ. Πασσά Νικόλαος Ζωρογιαννίδης θα εισηγηθούν, εν συντομία, αντίστοιχα, , για τα έργα του Μουσείου που διευθύνει ο πρώτος και για τα έργα του Μουσείου Πασσά ο δεύτερος.
Πρόκειται για μια σημαντική Έκθεση που πραγματοποιείται στους καλαίσθητους χώρους του Παπαστρατείου Μεγάρου και παρουσιάζει ενδιαφέρον τόσο για το ευρύ κοινό, όσο και κυρίως για τους φιλότεχνους της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.
Την ημέρα των εγκαινίων την ξενάγηση-περιήγηση στην Έκθεση θα πραγματοποιήσει η Αχαιολόγος του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείού Έλενα Μάργαρη.
Η Έκθεση θα λειτουργεί έως τις 15 Ιουνίου 2008, τις ώρες 10:00-13:00 και 18:00-21:00, κάθε εργάσιμη ημέρα.
Δύνανται να την επισκεφτούν οργανωμένα και Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από τηλεφωνική συνεννόηση.
Τηλέφωνα 26410-24767 και 26410-26984.

Δεν υπάρχουν σχόλια: