Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Παρεμβάσεις με τοπικό ενδιαφέρον από τον Θάνο Μωραΐτη

Σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων για ζητήματα σημαντικού τοπικού ενδιαφέροντος πραγματοποίησε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Θάνος Μωραΐτης. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μωραΐτης κατέθεσε Ερωτήσεις προς αρμόδια Υπουργεία για:
τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει Ιχθυοκαλλιεργητικό Κέντρο Αχελώου. Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη συμπληρώσει πέντε μήνες απλήρωτοι και βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση. Παρά τις συνεχείς κυβερνητικές υποσχέσεις για μετάταξη των υπαλλήλων του ΙΧΘΥΚΑ και παρά το οτι καλύπτονται από σχετικό νόμο, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα καμία απολύτως διαδικασία. Ο κ. Μωραΐτης καλεί το Υπουργείο να απαντήσει πότε θα γίνει η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία των μετατάξεων και αν σκoπεύει να στηρίξει το αίτημα των εργαζομένων για μετάταξη σε υπηρεσίες της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
την επίδραση δυσμενών καιρικών φαινομένων (χιόνι, παγετός) κατά το τελευταίο δεκαήμερο του περασμένου Φεβρουαρίου στους δενδρώνες των πορτοκαλιών και στους ελαιώνες του Δήμου Αγγελοκάστρου. Όπως φαίνεται τα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν ακαρπία δεδομένου ότι η χρονική περίοδος που συνέβη η κακοκαιρία συμπίπτει με την περίοδο που διαφοροποιούνται οι οφθαλμοί των δέντρων προς δημιουργία ανθοφόρων η φυλλοφόρων βλαστών. Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καλεί τον ΕΛΓΑ να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες.
Την καθυστέρηση στην λύση του προβλήματος στέγασης των μαθητών του Λυκείου Θέρμου. Πριν ένα χρόνο , στις 10 Απριλίου 2007 ο Εγκέλαδος χτύπησε την περιοχή της Τριχωνίδας. Το αποτέλεσμα των ζημιών ήταν να προκληθούν αρκετές ζημιές, ενώ σοβαρό ήταν το πλήγμα στο ιστορικό σχολικό κτίριο που στέγαζε το Λύκειο Θερμού (πρόκειται για κτίριο που χρονολογείται από το 1930). Οι μαθητές εδώ και ένα χρόνο στεγάζονται στις λυόμενες αίθουσες που μεταφέρθηκαν για αυτό το σκοπό στο Θέρμο. Παρά τις υποσχέσεις του Υπουργείου και τις συνεχείς οχλήσεις και διαμαρτυρίες της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, το πρόβλημα στέγασης των μαθητών δεν έχει επιλυθεί με αποτέλεσμα να στεγάζονται ακόμα στις λυόμενες αίθουσες με ότι προβλήματα αυτό συνεπάγεται. Ο κ. Μωραΐτης καλεί το Υπουργείο να απαντήσει τι προτίθεται να πράξει για την επίλυση του προβλήματος και με ποιο χρονοδιάγραμμα.
Την ένταξη του ο Δήμου Παρακαμπυλίων στο πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης «Πίνδος».Το Δήμο Παρακαμπυλίων στην Αιτωλοακαρνανία συγκροτούν δέκα διαμερίσματα κυριολεκτικά «καρφωμένα» στις πλαγιές της οροσειράς της Πίνδου, με υποτυπώδη ανάπτυξη και με πολλά προβλήματα επιβίωσης. Ο κ. Μωραΐτης τονίζει στην Ερώτηση ότι «παρά το οτι τα Δ.Δ του Δήμου πληρούν όλες τις προϋποθέσεις δεν συμπεριληφθήκαν στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης βόρειας και κεντρικής Πίνδου. Η αδικία αυτή πρέπει να αποκατασταθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: