Κυριακή 25 Μαΐου 2008

Οι Νέοι Αγρότες θα συμμετέχουν στην 4η Προγραμματική περίοδο

Την Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2008, τα προεδρεία των Ενώσεων Νέων Αγροτών θα ενημερωθούν για τα πλαίσια της Αγροτικής Πολιτικής όπως εκφράζεται μέσα από το πρόγραμμα Α.Μπαλτατζής (2007-2013), και για τις δυνατότητες συμμετοχής σε όλα τα επίπεδα των οργανωμένων Νέων Αγροτών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), σε συνέχεια του Συνεδρίου «Άλλη Γεωργία και Νέοι Αγρότες, στην 4η προγραμματική Περίοδο», που έγινε στις 17/4/2008, στην Αθήνα, παρουσία της Επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κας F.Boel, έγινε δεκτό από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ΑΑ&Τ, στο γραφείο του κ. Υπουργού την Τετάρτη, 21/5/2008.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Κοντός ανταποκρίθηκε σε αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) και μεταξύ άλλων:
Αποδέχθηκε την πρόσκληση συμμετοχής στελεχών του Υπουργείου ΑΑ&Τ στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών (Αθήνα, 12-14/9/2008) για την ενημέρωση των συνέδρων Νέων Αγροτών από όλη την Ελλάδα.
Έθεσε το 15ο Πανελλήνιο Συνέριο Νέων Αγροτών υπό την αιγίδα του Υπουργείου ΑΑ&Τ και
Προσκάλεσε αντιπροσωπεία των προεδρείων των Ενώσεων Νέων Αγροτών την Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2008, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ενημέρωση στις ευκαιρίες και δυνατότητες των νέων αγροτών στο πρόγραμμα Α.Μπαλτατζής (2007-2013), δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην ενεργό εμπλοκή των οργανωμένων Νέων Αγροτών στην 4η Προγραμματική Περίοδο.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Κοντός, ο Γεν. Γραμματέας κ. Κ. Σκιαδάς και ο Γεν. Γραμματέας κ. Χ. Αυγουλάς με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων δρομολόγησαν την συμμετοχή της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών τόσο στην υλοποίηση όσο και στην παρακολούθηση των θεμάτων που αφορούν τους Νέους Αγρότες κατά την 4η προγραμματική περίοδο.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΝΑ κ. Γιάννης Ζαφείρης, ο Γεν. Γραμματέας της ΠΕΝΑ κ. Λεωνίδας Πολυμενάκος και Ειδ. Γραμματέας κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος είχαν την ευκαιρία να θέσουν επίκαιρους προβληματισμούς και εντοπισμένες δυσλειτουργίες στην αποτελεσματικότητα της δράσης των Νέων Αγροτών, για τις οποίες έγιναν αμέσως οι απαραίτητες ενημερώσεις και προσκλήθηκαν οι αρμόδιοι να δώσουν τις αναγκαίες λύσεις.
Τα επόμενα ραντεβού της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών είναι τόσο στις 2/6/2008 (Υπουργείο ΑΑ&Τ), όσο και στις 24/7/2008 (Γιορτή Δημοκρατίας) και βέβαια στις 12-14/9/2008 (15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών).

Δεν υπάρχουν σχόλια: