Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΝΑΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟΥ ΕΡΗΜΙΤΗ

Τριήμερες εκδηλώσεις πραγματοποίησε και φέτος ο Δήμος Ινάχου για τον εορτασμό του πολιούχου του Δήμου Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη. Η αρχή έγινε την Τρίτη 13 Μαΐου με τη θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα των μαθητών της πρώτης τάξης του Λυκείου Εμπεσού «Έτσι είναι ο κόσμος» του Γρηγόριου Ξενόπουλου την οποία παρακολούθησε μεγάλος αριθμός θεατών.
Τη Τετάρτη 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε μέγας εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Νέο Χαλκιόπουλο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά και ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη, στους κεντρικούς δρόμους του Νέου Χαλκιόπουλου με τη συμμετοχή τμημάτων από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ινάχου, μαθητών και μαθητριών από τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και της φιλαρμονικής Αγρινίου υπό τη διεύθυνση του κ. Βασίλη Κονίδα. Την πομπή ακολούθησαν ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας και Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. νομού Αιτωλοακαρνανίας κ. Απόστολος Κοιμήσης, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, ο Δήμαρχος Μενιδίου κ. Μάρκος Βασίλας, ο βουλευτής Αιτωλοακανανίας κ. Σπήλιος Λιβανός, οι αντινομάρχες κ. Καπώνης Δημοσθένης και Χριστογιάννης Γεώργιος ο αντιδήμαρχος Νεάπολης κ. Καλαντζής Ιωάννης, η πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Δήμου Νεάπολης κ. Ρούση Αγγελική,Μετά το πέρας της λιτάνευσης ακολούθησε παράσταση χορευτικών συγκροτημάτων στην πλατεία του Νέου Χαλκιόπουλου από τα χορευτικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ινάχου, του συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Αιτ/νίας, του Πολιτιστικού Ομίλου «Οι Θεστιείς» αλλά και του Παραδοσιακού ομίλου Αγρινίου.
Την Πέμπτη 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία στο Σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά. Μετά το πέρας του της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις στη θέση Αγραπιδούλα με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ινάχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: