Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α. ΜΠΑΛΝΤΑΤΖΗΣ

Την ένταξη δύο μεγάλων έργων στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας «Αλ. Μπαλντατζής 2007 – 2013» προτείνει ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός.
Με επιστολή του στον Νομάρχη Αιτωλ/νίας κ. Θύμιο Σώκο και στο πλαίσιο προετοιμασίας του προγράμματος ο κ.Μοσχολιός ζητάει στις προτάσεις για το πρόγραμμα την ένταξη των έργων που αφορούν την προστασία και αναβάθμιση περιαστικού δάσους Αγίου Χριστοφόρου και το Υδροαρδευτικό έργο περιοχών Τ.Δ. Σκουτεσιάδας, Καμαρούλας, Αγίου Νικολάου κ.λ.π. Δήμου Αγρινίου.
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
Κύριε Νομάρχη,
Σε συνέχεια της από 31-3-2008 σύσκεψης για το αντικείμενο του θέματος, προτείνουμε για ένταξη στο πρόγραμμα τα παρακάτω έργα:
1. Προστασία και αναβάθμιση περιαστικού δάσους Αγίου Χριστοφόρου, με προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις για προστασία και αναβάθμιση του περιαστικού δάσους (μονοπάτια κ.λ.π.) και κατασκευή δρόμου από τον Παλιό Άγιο Χριστόφορο μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο, ο οποίος θα οριοθετεί τη δασική περιοχή από το οικιστικό περιβάλλον και θα επιτρέπει τη γρήγορη πρόσβαση για την αντιπυρική προστασία. Υπάρχει προμελέτη και τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία σύνταξης οριστικής μελέτης.
2. Υδροαρδευτικό έργο περιοχών Τ.Δ. Σκουτεσιάδας, Καμαρούλας, Αγίου Νικολάου κ.λ.π. Δήμου Αγρινίου. Με το έργο αυτό θα αρδευτούν 4.000 στρέμματα (με δυνατότητα επέκτασης και σε άλλες περιοχές) και θα υδρευτεί το Τ.Δ. Σκουτεσιάδας. Υπάρχει οριστική μελέτη. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 8.758.400 ευρώ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ http://spoudastria.blogspot.com/