Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υγείας

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός συναντήθηκε χθες (Πέμπτη 17 Απριλίου) στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Γεώργιο Παπαγεωργίου και συζήτησαν ζητήματα που αφορούν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή στο χώρο της υγείας.
Ο κ. Μοσχολιός κατέθεσε στον Υφυπουργό υπόμνημα με το οποίο τον ενημερώνει για το έντονο πρόβλημα παροχής υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της περιοχής, γεγονός που καταδεικνύεται και από το ότι το 53% των ασθενών αναζητούν την περίθαλψη τους σε Νοσοκομεία εκτός νομού.
Επίσης το υπόμνημα αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το παλαιό Νοσοκομείο Αγρινίου, στην κατασκευή του νέου Νοσοκομείου και στην λειτουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τόπου, με προγραμματική σύμβαση μεταξύ Υπουργείου και Δήμου Αγρινίου.
Αναλυτικά το υπόμνημα έχει ως εξής:
Κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας ενημερώσω για τρία ζητήματα που αφορούν στην παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της περιοχής μας.
1. Νέο Νοσοκομείο Αγρινίου. Όπως γνωρίζετε, το Νέο Νοσοκομείο Αγρινίου βρίσκεται σε φάση κατασκευής. Έχει επισημανθεί η αναγκαιότητα προσθήκης 3ου ορόφου, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα κάλυψης των σημερινών αλλά και μελλοντικών αναγκών. Επίσης, από τώρα πρέπει να ληφθεί πρόνοια για την προμήθεια του ξενοδοχειακού και ιατρικού εξοπλισμού, ώστε με την αποπεράτωση των οικοδομικών εργασιών να μπορεί να λειτουργήσει.
2. Παλαιό Νοσοκομείο Αγρινίου. Τα προβλήματα στη λειτουργία του παλαιού Νοσοκομείου τείνουν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις.
Α) Τα τελευταία 5 χρόνια έχουν αποχωρήσει 9 ιατροί και δεν έχει διοριστεί κανείς, με αποτέλεσμα πολλές κλινικές να δουλεύουν στο κόκκινο. Αν κάποιος ιατρός αρρωστήσει δεν βγαίνουν οι εφημερίες, όπως πρόσφατα έγινε με το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής.
Β) Δεν λειτουργεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), παρότι υπάρχει ο χώρος και ο εξοπλισμός εδώ και 10 χρόνια από το κληροδότημα Τσικνιά, με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές.
Γ) Ο Κανονισμός του Νοσοκομείου είναι απαρχαιωμένος και δεν καλύπτει τις σημερινές ανάγκες. Απαιτείται η σύνταξη νέου Κανονισμού ο οποίος θα καλύπτει και τις μελλοντικές ανάγκες λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου.
Δ) Γενικότερα, η λειτουργία του σημερινού Νοσοκομείου στηρίζεται εν πολλοίς στην ηρωική προσπάθεια των εργαζομένων (ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού), που η απασχόλησή τους σε ώρες εβδομαδιαίως υπερβαίνει τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
3. Λειτουργία Δημοτικού Κέντρου Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Υπάρχει διαθέσιμος χώρος από το κληροδότημα Τσικνιά, καθώς και το ποσό των 650.000 ευρώ που κατέθεσε ο Δήμος στο Νοσοκομείο για απαλλοτρίωση έκτασης που ήταν δωρεά στο Νοσοκομείο. Τα χρήματα αυτά δεν πρέπει να καλύψουν πιθανόν μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου, αλλά να αξιοποιηθούν για τη λειτουργία Δημοτικού Κέντρου Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. .
Παρακαλώ, κύριε Υπουργέ, να αναλάβετε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των παραπάνω ζητημάτων, ορίζοντας ταυτοχρόνως τα αντίστοιχα χρονοδιαγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: