Κυριακή 13 Απριλίου 2008

ΦΟΒΕΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΛΑΙΟΦΥΤΟ - ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Ο αγώνας κατάταξης μεταξύ του Α.Ο. Ελαιοφύτου και του Άρη Αιτωλικού για την άνοδο στην Δ΄ Εθνική Κατηγορία, πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού το κυρίαρχο σημείο της συνάντησης ήταν τα φοβερά επεισόδια τα οποία ξέσπασαν σχεδόν με το τελευταίο σφύριγμα της συνάντησης, με πρωταγωνιστές τους φιλάθλους του Άρη Αιτωλικού.
Σημειώνουμε ότι η διοργανώτρια ΕΠΣΝΑ, είχε λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα ενώ υπήρχε δύναμη περίπου 30 αστυνομικών κατά την πρόχειρη εκτίμησή μας, που πολλοί εξ αυτών είχαν ασπίδες και κράνη. Επίσης η διαιτησία του αγώνα ήταν άριστη και σε κανένα σημείο δεν επηρέασε το αποτέλεσμα.
Η κατάσταση φαινόταν έκρυθμη από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και ήταν ηλίου φαεινότερο ότι μια σπίθα θα προκαλούσε την έκρηξη. Κατά τη διάρκεια του α΄ ημιχρόνου οι φίλαθλοι του Άρη, στράφηκαν εναντίον των δημοσιογραφικών θεωρείων, όπου βρισκόταν οι εκπρόσωποι του ραδιοφωνικού σταθμού Σπορ F-M Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι μετέδιδαν το παιχνίδι. Αφορμή η τοποθέτηση του εκφωνητή για τον σωστό καταλογισμό του πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε η τοπική ομάδα του Ελαιοφύτου. Εκεί αποπειράθηκαν να βιαιοπραγήσουν κατά των δημοσιογράφων, που τελικά γλίτωσαν με την παρέμβαση κάποιου που δεν άφησε τους μαινόμενους φιλάθλους, με κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας να μπουν στα δημοσιογραφικά.
Από τα πυρά τους δεν γλίτωσε και ο εκδότης της τοπικής εφημερίδας Αγρίνιο – Σπορ.
Οι παραπάνω αναφερόμενοι δημοσιογράφοι του ραδιοφώνου, φυγαδεύτηκαν άρον – άρον στο ημίχρονο και κατέφυγαν σε ασφαλές σημείο του γηπέδου, αλλά στο τέλος οι του ραδιοφώνου, καταδιώχτηκαν με πέτρες και ξύλα τα οποία πέταξαν εναντίον τους οι προαναφερόμενοι φίλαθλοι.
Πριν τη λήξη του παιχνιδιού οι φίλαθλοι του Άρη Αιτωλικού, αφού πέταξαν τουλάχιστον δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, κροτίδες, πέτρες και ξύλα, προσπάθησαν να απωθήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου. Εκεί απωθήθηκαν, αλλά άρχισαν να πετούν πέτρες, ξύλα, γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια και ό,τι άλλο μπορούσαν να βρουν μπροστά τους. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και από τα αντικείμενα που έπεφταν βροχή, τραυματίστηκε στο στήθος ο ποδοσφαιριστής του Άρη Αιτωλικού, Παπαστέλιος και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Οι ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου ομάδας του Ελαιοφύτου βρήκαν καταφύγιο στο κέντρο του γηπέδου, όπου παρέμειναν για λίγο. Στη συνέχεια οι παραπάνω φίλαθλοι του Άρη καθώς αποχωρούσαν, προκάλεσαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα, ξυλοκόπησαν ανελέητα περαστικούς και όποιον βρήκαν στο δρόμο τους ενώ δεν δίστασαν να μπουν σε αυλές σπιτιών και να πετάξουν πέτρες σε μπαλκονόπορτες. Η τοπική ομάδα του Ελαιοφύτου δεν διαθέτει μερίδα οργανωμένων φιλάθλων. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο και γινόταν σύρραξη μεταξύ οργανωμένων οπαδών σίγουρα θα είχαμε τραγικά αποτελέσματα Οι κάτοικοι της περιοχής έντρομοι κλειδαμπαρώθηκαν στα σπίτια τους.Θα πρέπει να πούμε ότι πριν από μερικές εβδομάδες οι ίδιοι φίλαθλοι γυρνώντας από αγώνα του Άρη στο Αντίρριο, προσπάθησαν να εισβάλουν στο λεωφορείο που μετέφερε τους ποδοσφαιριστές του Ελαιοφύτου, που αγωνιζόταν στο κοντινό γήπεδο του Προμηθέα και εκείνη την ώρα αναχωρούσε.
Τα γεγονότα αυτά αποτελούν συνέχεια των βιαίων επεισοδίων που είχαμε στις προηγούμενες διοργανώσεις. Ήτοι επεισόδια στο Αντίρριο (σοβαρότατος τραυματισμός ανύποπτου κοριτσιού), καταστροφές στο ΔΑΚ Αγρινίου και επεισόδια σε τελικό κυπέλλου με τον Ακαρνανικό (ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές), συνέχεια του ξυλοδαρμού της ποδοσφαιρικής ομάδας του Κενταύρου και τόσων άλλων τα οποία με γλαφυρό τρόπο περιγράφονται σε εκθέσεις παρατηρητών και σε φύλλα αγώνα.







Δεν υπάρχουν σχόλια: