Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΛΛΑΣ


Στην αίθουσα του Παπαστρατείου μεγάρου Αγρινίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Απριλίου 2008 (παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου ) εκδήλωση – αφιέρωμα στο ποιητικό έργο του Γιάννη Δάλλα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου και το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών με έδρα το Αγρίνιο.
Αξιοσημείωτη η μεγάλη προσέλευση μαθητών οι οποίοι έχουν μελετήσει ή κάνει εργασία πάνω στο ποιητικό έργο του Γιάννη Δάλλα. Ένα έργο με κοινωνικές παραμέτρους όπως ανέλυσε ο καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτης Νούτσος. Για τον ποιητή μίλησαν επίσης : ο Ερατοσθένης Καψωμένος, καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Δημήτρης Ρεντίφης, Επιτ. Σχολικός σύμβουλος φιλολόγων, δρ. κλασικής φιλοσοφίας και η Χρυσούλα Σπυρέλη, καθηγήτρια Μ.Ε, δρ. Νεοελληνικής φιλοσοφίας η οποία αναφέρθηκε στα ποιήματα του Γ. Δάλλα στα σχολικά εγχειρίδια. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Αθανάσιος Παλιούρας, καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ ποιήματα απήγγειλε ο ποιητής.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Αγρινίου κ. Κατσαρή Κων/να, κ. Στάθης Τσούκαλος, και εκπρόσωποι φορέων και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: