Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-1

Σε ένα καθοριστικό παιχνίδι για την πρώτη θέση του ομίλου που οδηγεί στη Β΄ Εθνική Κατηγορία, ο Παναιτωλικός δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε στη Δράμα από την τοπική Δόξα με 1-2. Έτσι η τοπική ομάδα, αφού εκμεταλλεύτηκε ταυτόχρονα και την γκέλα του Εορδαϊκού, κατάφερε να ξεφύγει από τους διώκτες της Εορδαϊκό και Παναιτωλικό με 4 και 5 βαθμούς αντίστοιχα και να βλέπει πλέον με άλλον αέρα τα υπόλοιπα οκτώ παιχνίδια που απομένουν μέχρι την αυλαία του φετινού αγωνιστικού μαραθωνίου, του Βορείου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας. Τι να πει κανείς για τον απίστευτο φίλαθλο κόσμο της Δράμας, που πραγματικά θύμισε παλιές καλές εποχές.
Ένα γήπεδο κατάμεστο από 8500 και πλέον φιλάθλους όπου στην κυριολεξία δεν έπεφτε καρφίτσα. Ανάμεσά τους 200 περίπου ηρωικοί φίλαθλοι του Παναιτωλικού που άφησαν τις γιορτές του τριημέρου για να ενισχύσουν την αγαπημένη τους ομάδα.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 3ο λεπτό απέναντι σ’ ένα «σαστισμένο» Παναιτωλικό, από την εκπληκτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε. Ο κόσμος ήταν ίσως αυτός που ανάγκασε από το άγχος του τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού να κάνει το τραγικό λάθος και να έρθει το 2ο γκολ.
Κατά κράτος νικητής στην προπονητική σκακιέρα ο Κώστας Βασιλακάκης με έξυπνες και σωστές κινήσεις από τον πάγκο, αντίθετα με το Νίκο Κεχαγιά που δεν τον δικαίωσαν οι επιλογές του και αναγκάστηκε στο ημίωρο να κάνει την πρώτη του αλλαγή.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Μόλις στο 3ο λεπτό ο Πινδώνης έκανε σέντρα ακριβείας στην πλάτη του Κομεσίδη, ο Άγγος βγήκε πρώτος στην μπάλα αφού η άμυνα του Παναιτωλικού «κόλλησε» και με κεφαλιά έγραψε το 1-0.
Στο 12ο λεπτό, απ’ την μπαλιά του Μπάμπη Μουρατίδη στον Άγγο, το σουτ του τελευταίου από καλή θέση θα κοντράρει σε αμυντικούς και θα βγει κόρνερ.
Στο 14ο στη γυριστή κεφαλιά του Ντελγκάδο μπαίνει στη φάση ο Καραμαλίκης, αλλά την τελευταία στιγμή διώχνει σωτήρια με προβολή σε κόρνερ ο Παπαδημήτρης. Ο Παναιτωλικός τελικά απάντησε στο 15ο λεπτό, στο γκολ της Δόξας παγώνοντας προσωρινά το κατάμεστο γήπεδο της Δράμας. Ο Ντελγκάδο δέχτηκε σαν «Θείο Δώρο» την κάθετη πάσα του Ζορμπά και αφού άφησε άναυδο τον Πόλγκαρ στο σπριντ, με γωνιακό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.
Με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Μπαξεβανίδης σέντραρε ο Μπαμπανιώτης έκανε ολέθριο λάθος, αφού η μπάλα του ξέφυγε μέσα από τα χέρια και ο καραδοκών ο Μαχαιρούδης, με κεφαλιά έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Δόξα σημειώνοντας το 2-1.
Στο 38ο μετά από ωραία πάσα του Μπάμπη Μουρατίδη, το σουτ του Άγγου θα διώξει σωτήρια με τα πόδια ο Μπαμπανιώτης.
Στο 51ο μαγική μπαλιά του Χρυσάφη, αλλά το καλό σουτ του Ζορμπά θα περάσει ελάχιστα άουτ.
Στο 53ο από σέντρα του Πινδώνη θα μπει στη φάση ο Τσουκαλάς, το σουτ του οποίου από πλάγια θα χτυπήσει στο δοκάρι και θα καταλήξει άουτ.
Στο 72ο το σουτ του Πινδώνη θα διώξει ο Χαραλαμπάκης, θα ακολουθήσει η λάθος έξοδος του Μπαμπανιώτη, με την κεφαλιά σε άδεια εστία του Μαχαιρούδη να φεύγει άουτ.
Στο 74ο σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χρυσάφη η μπάλα θα καταλήξει άουτ.
Στο 83ο λεπτό ο Χρυσάφης με σουτ μέσα από την περιοχή, μετά την έξοχη μεταβίβαση του Μπελεβώνη, έστειλε τη μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τοπαλίδη.
Στο 87ο σε σέντρα του Μπάμπη Μουρατίδη, προ του Αντρέεφ θα κόψει σωτήρια ο Θεοδοσιάδης.
Στο 89ο μετά από πάσα του Βαν Ές, θα μπει στην πορεία της μπάλας ο Μαχαιρούδης κάνοντας το σουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Διαιτήτευσε ο κ. Κουκλομένος (Λάρισας). Κίτρινες κάρτες δέχτηκαν οι Παπαδημήτρης, Μαχαιρούδης, Πόλγκαρ - Καλοκαίρης ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Τοπαλίδης, ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΗΣ, Παπαδημήτρης (64ο λ.τ. Αθανασιάδης), Πόλγκαρ, ΠΙΝΔΩΝΗΣ, ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, ΜΑΧΑΙΡΟΥΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, Άγγος (72ο Αντρέεφ), Μουρατίδης Λάζαρος (86ο Βαν Ές), ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ, Γαλακτερός.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπαμπανιώτης, ΓΚΟΛΙΑΣ, Κομεσίδης (28ο ΚΑΛΟΚΑΙΡΗΣ), Χαραλαμπάκης, ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ, Ζορμπάς(68ο ΜΠΕΛΕΒΩΝΗΣ), ΜΟΥΜΙΝ, Δέντσας, Καραμαλίκης, Χρυσάφης, ΝΤΕΛΓΚΑΔΟ (70ο λ. τ. Ζουρούδης).
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: