Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
ΑΙΡΕΤΟΥ ΚΥΣΠΕ
Mη έγκαιρη μισθοδοσία των αναπληρωτών
Θεωρώ απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο γεγονός την καθυστέρηση καταβολής των μηνιαίων αποδοχών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Συγκεκριμένα οι συνάδελφοι αναπληρωτές έχουν να εισπράξουν τις αποδοχές τους από το μήνα Νοέμβριο (Δηλαδή όσοι προσελήφθηκαν τον 11ο και 12ο μήνα ακόμη αναμένουν…). Δεν αναφέρομαι βέβαια στους ελάχιστους που έχουν προσληφθεί τέλη Γενάρη – αρχές Φλεβάρη, αυτοί θα μισθοδοτηθούν μετά το Πάσχα, το Μάιο και βλέπουμε…Σε ερώτησή μου στο αρμόδιο τμήμα του ΥΠΕΠΘ, με παρέπεμψαν στο Υπουργείο Οικονομικών, που ακόμη δεν έστειλε την εγκριτική πρόσληψης…
Πάντως είναι πρωτόγνωρο να εργάζονται οι συνάδελφοί μας από τον 11ο μήνα και ακόμη να μη μισθοδοτούνται, όταν τα οικονομικά προβλήματα, όπου υπηρετούν, είναι δυσβάσταχτα και στηρίζονται μόνο στο μισθό τους.
Η αδιαφορία και η μη ανάληψη ευθυνών γνώρισμα των κυβερνητικών παραγόντων. Η προκλητική συμπεριφορά των συναρμόδιων Υπουργών, πρέπει να στηλιτευθεί, έτσι ώστε το δυνατόν συντομότερα να τακτοποιηθεί η εκκρεμότητα και οι συνάδελφοί μας να εισπράξουν τα δεδουλευμένα.
Είναι το λιγότερο ντροπή να ζητάς να υλοποιηθεί κάτι το αυτονόητο και οι κυβερνώντες περί άλλων να τυρβάζουν…
Διάθεση πιστώσεων
«Όταν οι αριθμοί μιλούν τα λόγια περιττεύουν»
Επειδή υπάρχει παραπληροφόρηση σχετικά με τις πιστώσεις που διατέθηκαν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων για κάλυψη λειτουργικών κενών, υπεύθυνα θα πρέπει να επισημάνουμε , ότι παρά την ύπαρξη εκατοντάδων κενών μέχρι σήμερα διορίστηκαν:
37 Αναπληρωτές δάσκαλοι στις 16/2/09 και 2 στις 24/2/09
12 Αναπληρωτές νηπιαγωγοί στις 16/2/09 και 4 στις 24/2/09
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Αναπληρωτές συνάδελφοι υπάρχουν. Πολιτική βούληση, όπως συνεχώς επισημαίνω, απαιτείται, για την κάλυψη των λειτουργικών κενών και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
Επιτροπή αναγνώρισης τίτλων εξωτερικού
Μέχρι σήμερα, αν και συγκροτήθηκε η επιτροπή αναγνώρισης τίτλων εξωτερικού από τον περασμένο Νοέμβρη, ουδέποτε συνεδρίασε. Συνεπώς οι ανυπομονούντες ας αναμένουν. Ευκαιριακά να ενημερώσω τους ενδιαφερόμενους, ότι έχουν υποβληθεί για αναγνώριση τίτλων 145 αιτήσεις.
Μεταθέσεις
Σύμφωνα με εκτίμησή μου, αλλά και με ενημέρωση που είχα από το αρμόδιο τμήμα του ΥΠΕΠΘ, οι μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ θα ανακοινωθούν, τέλη Μαρτίου, εκτός βέβαια απροόπτου. Εξυπακούεται ότι αυθημερόν θα ενημερωθούν οι συνάδελφοι δάσκαλοι, για το πού θα κυμανθούν οι βάσεις καθώς και τα κενά που έδωσε η κάθε Διεύθυνση για μεταθέσεις.
Εκπαιδευτικές άδειες
Απαντώ σε συναδέλφους, ότι η σχετική εγκύκλιος θα σταλεί στα σχολεία μετά το Πάσχα. Συνεπώς, είναι δύσκολο από τώρα να εκτιμήσω το εύρος των αδειών, όπως και το αν θα ισχύσουν τα περσινά δεδομένα. Ευελπιστώ να είναι πάντως αυξημένος ο αριθμός και να μην ικανοποιηθούν ελάχιστες αιτήσεις, όπως την τελευταία διετία.
Συγκρότηση Συμβουλίων
Μέχρι σήμερα δεν έχουν συγκροτηθεί, όπως σας ενημέρωσα και επαναλαμβάνω, τα Συμβούλια Επιλογής Σχολικών Συμβούλων, Προϊσταμένων, Συντονιστών Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Εξωτερικού, Ισοτιμιών Τίτλων. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι υπάρχει άρνηση από πλευράς Πανεπιστημιακών, κάτι που προσωπικά δεν αποκλείω.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η δημοτική αρχή του Αγρινίου διαχρονικά έχει δείξει ασέβεια τόσο στους θεσμούς του κράτους όσο και αυτούς της δημοκρατίας. Εκτός από το χθεσινό περιστατικό, όπου οι υπεύθυνοι έβλεπαν να πέφτει χαλάζι και δεν ματαίωναν την παρέλαση, ταλαιπωρώντας πολίτες, γονείς και μαθητές, υπάρχει και ένα ακόμη άγνωστο περιστατικό. Στην παρέλαση της 25ης/3 του 2007 η δημοτική αρχή δεν ενημέρωσε την 132ΣΜ, (σε επίδειξη ασέβειας προς τις Εν. Δυνάμεις) ότι άλλαξε ο τόπος κατάθεσης στεφάνου (έγινε τότε στην πλ.Δημάδη) με αποτέλεσμα το άγημα να ψάχνει μάταια τους επίσημους (σαν να έψαχνε ψύλλους στα άχυρα), την ώρα που η κατάθεση γινόταν λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο πάνω. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η δημοτική αρχή δεν έχει ελληνοχριστιανικά ιδεώδη. Απόδειξη η απαγόρευση του Κώδικα Da Vinci!!! Σε αυτή την περίπτωση στο σκεπτικό της δημοτικής αρχής βάρυναν πολύ οι ισχυρότατες θρησκευτικές(χριστιανικές) οργανώσεις της. Έτσι ο Δήμος Αγρινίου κατάφερε το απίστευτο : να συνδυάσει (προφανώς σουρεαλιστικά) σοσιαλισμό και ελληνοχριστιανισμό! Ας μην βιαστεί όμως να πει κανείς ότι η δημοτική αρχή έχει διχασμό προσωπικότητας! Υποκρισία και ψηφοθηρία κυριαρχούν τον χαρακτήρα της. Ικανοποιεί από τη μια τους πολλούς αριστεριστές της πόλης που χάρηκαν με την γελοιοποίηση της παρέλασης και την ταλαιπωρία των μαθητών, και από την άλλη τους θεομπαίχτες της δεξιάς με την αντιδημοκρατική απαγόρευση μιας ταινίας. Έτσι το Αγρίνιο έγινε «πόλη να ζεις», έχοντας πολίτες ικανοποιημένους, και πολιτικούς καλά θρονιασμένους στις «καρέκλες».