Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ: ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Ο ΘΥΜΙΟΣ ΣΩΚΟΣ

ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
Επιστολή απέστειλε προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ, ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος, με την οποία εφιστά την προσοχή τους, ώστε να μην επαναληφθούν τα τραγικά λάθη του παρελθόντος, που οδήγησαν σε μεγάλες καταστροφές. Η επιστολή αυτή έχει ως εξής: Κύριε Διευθυντά,
Έχοντας υπόψη τα Μετεωρολογικά φαινόμενα του χειμώνα που πέρασε αλλά και του πρώτου μήνα της άνοιξης του 2009 στην περιοχή μας και συνδυάζοντας τα με τα πλημμυρικά φαινόμενα των προηγουμένων ετών, σας καθιστούμε γνωστό ότι σε καμία περίπτωση ο κάτω ρους του ποταμού Αχελώου και ο ζωτικός του χώρος δεν πρέπει να κατακλυστούν από νερά.Η δυνατότητα της Δ.Ε.Η. Α.Ε. για τη ρύθμιση των επιφανειακών νερών της λεκάνης απορροής του ποταμού Αχελώου με τη λειτουργία σε ετήσια βάση των τριών (3) Υδροηλεκτρικών Σταθμών της Εταιρείας στα τρία φράγματα (Κρεμαστών, Καστρακίου και Στράτου), είναι δεδομένη. Άρα, η προστασία τόσο του ανθρωπογενούς όσο και του φυσικού περιβάλλοντος στο ζωτικό χώρο της λεκάνης του ποταμού Αχελώου είναι απολύτως εφικτή.
Παρακαλούμε όπως την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009 και ώρα 9:00 π.μ. προσέλθετε σε σύσκεψη στο Διοικητήριο με αντικείμενο τη ρύθμιση των επιφανειακών νερών της λεκάνης απορροής του ποταμού Αχελώου.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΘΥΜΙΟΣ Ν. ΣΩΚΟΣ
ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: