Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Ο Θάνος Μωραϊτης για τις δηλώσεις Σουφλιά και Ξανθόπουλου:

"Προσκολλημένοι σε ξεπερασμένες λύσεις άλλων δεκαετιών''
Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά και του Υφυπουργού κ. Ξανθόπουλου όσον αφορά στην εκτροπή του Αχελώου αλλά και στην πιθανότητα μεταφοράς νερού από την Τριχωνίδα.
Ο κ. Μωραΐτης κατέθεσε Ερώτηση προς το ΥΠΕΧΩΔΕ ζητώντας επίσημες εξηγήσεις για το θέμα της μεταφοράς νερού από την λίμνη Τριχωνίδα.
Σε δήλωσή του ο Βουλευτής Αιτωλαοακαρνανιας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «οι δηλώσεις του κ. Σουφλιά όσον αφορά στην εκτροπή Αχελώου περί ''περιβαλλοντικού στραβισμού'' και του κ. Ξανθόπουλου για μεταφορά νερού από την Τριχωνιδα αποδεικνύουν ότι η ηγεσία του ΠΕΧΩΔΕ παραμένει προσκολλημένη σε ξεπερασμένες λύσεις άλλων δεκαετιών που συνθλίβουν την λογική αλλά και βιάζουν το περιβάλλον. Δεν περιμέναμε από τον κ. Σουφλιά να βγάλει τα γυαλιά του τοπικισμού όπως δεν περιμέναμε και τον κ. Ξανθόπουλο να βγάλει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας τις ανοησίες που είχαν προταθεί από την ανεκδιήγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Τον ενημερώνουμε ότι οι φυσικοί πόροι της Αιτωλοακαρνανίας δεν είναι προς άσκοπη κατασπατάληση και φυσικά η προστασία του οικοσυστήματος δεν είναι ανέκδοτο όπως είναι για αυτούς, προφανώς. Είναι αδιανόητο εν έτει 2009 το ελληνικό κράτος να υιοθετεί λύσεις όσον αφορά στη διαχείριση των υδάτινων πόρων που εφαρμόζονταν αναποτελεσματικά και με τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος στις αρχές του αιώνα. Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές της δεκαετίας του 90 όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε προωθήσει μια ανάλογη λύση με μεταφορά νερού από την Τριχωνίδα, είχε χαρακτηριστεί ως κυβερνητική γκάφα ολκής. Προφανώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δώσει τη σκυτάλη στη κυβέρνηση Καραμανλή σε όλα τα επίπεδα... Εκ των πραγμάτων οι δηλώσεις του κ. Σουφλιά περί ίδρυσης Υπουργείου Περιβάλλοντος αποτελούν πλέον το πιο πρόσφατο σύντομο κυβερνητικό ανέκδοτο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: