Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Το μέλλον του τουρισμού στην Αιτωλοακαρνανία ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα 27 Απριλίου 2009) στο Διοικητήριο μετά από πρωτοβουλία του Νομάρχη Θύμιου Σώκου και τη συμμετοχή φορέων και επαγγελματιών που έχουν σχέση με τον τουρισμό.
Η σημερινή συνάντηση αποτελεί μια ακόμη δράση, στις πολλές που προηγήθηκαν, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας που στόχο έχει την βελτίωση και την ανάπτυξη νέων τουριστικών υποδομών στο νομό αλλά και την προβολή της Αιτωλοακαρνανίας σε κάθε επίπεδο (πολιτισμός, ιστορία, φύση, προϊόντα κ.λ.π.).
Στην τοποθέτησή του ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Σώκος, μεταξύ άλλων, επισήμανε την ανάγκη συνεννόησης και συναντίληψης αλλά και δράσεων ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα.
«Το εγχείρημα που ξεκινήσαμε πριν δύο χρόνια τόσο με την προβολή του νομού όσο και με τις προσπάθειές μας για τη δημιουργία νέων υποδομών που διευκολύνουν την ανάπτυξη νέων τουριστικών επιχειρήσεων φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς.
Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη προσπάθεια, αγάπη και πίστη στον τόπο μας αλλά και επιχειρηματικό ρίσκο, ώστε αυτός ο νομός με τα 380χιλ. ακτών, τα ποτάμια, τις λίμνες, τη φύση, να καταλάβει στον τομέα του τουρισμού, την θέση που πρέπει και αξίζει να έχει με βάση τα απαράμιλλα συγκριτικά του πλεονεκτήματα».
Να σημειωθεί ότι στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων για την σωστή προετοιμασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας στη μεγάλη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «14ο Τουριστικό Πανόραμα», που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο «EXPO ATHENS» (Ανθούσα Αττικής) από τις 7 έως τις 10 Μαΐου 2009.
Πολυσέλιδο αφιέρωμα στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας
φιλοξενεί στο τεύχος 15 (Απρίλιος – Μάιος 2009) το περιοδικό «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» και παρουσιάζει τις περιοχές της Ναυπάκτου, της Ορεινής Ναυπακτίας, του Αστακού και της Παλαίρου.
Με προσεγμένα κείμενα και σπάνιο φωτογραφικό υλικό το περιοδικό δίνει στον αναγνώστη πολλές και σημαντικές πληροφορίες για τις συγκεκριμένες περιοχές και οι συντάκτες του αφιερώματος μεταξύ άλλων σημειώνουν:
«Η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας προικισμένος νομός σε φύση και ανθρώπους.Το κυριότερο προσόν της είναι ότι δε τη βαριέσαι ποτέ, καθώς έντεχνα εναλλάσσει όψεις όλο το χρόνο με το χειμώνα να δίνει την αίγλη του αγκαλιάζοντάς τη με το λευκό του πέπλο, ενώ με τις καταπράσινες βουνοπλαγιές και τις μεταξωτές παραλίες της φαντάζει ακόμη πιο επιβλητική το καλοκαίρι…Τη δε άνοιξη είναι γεμάτη χρώμα…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: