
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου, συμμετέχει και φέτος σ’ αυτή τη γιορτή των παιδιών, των συγγραφέων, των βιβλίων και των γραμμάτων. Πάνω απ' όλα όμως συμμετέχει στη γιορτή του παιδικού βιβλίου. Η εβδομάδα που διανύουμε αφιερώθηκε ολοκληρωτικά σ’ αυτή. Η σημερινή ημέρα όμως χαρακτηρίζεται σαν ιδιαίτερη για το σχολείο, καθώς επίσημος προσκεκλημένος του Συλλόγου διδασκόντων, ήταν ο συγγραφέας και λογοτέχνης Σταύρος Κ. Σταυρίδης, γέννημα θρέμμα του Αγίου Κωνσταντίνου, με Μικρασιατική καταγωγή. Οι εκπαιδευτικοί της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας ένοιωσαν την ανάγκη, να τιμήσουν τον άνθρωπο, τον συγγραφέα, τον λογοτέχνη και δάσκαλο, για τη μακρόχρονη προσφορά του στους νέους και τα παιδιά της πόλης αλλά και τη σημαντική συμβολή του στον πολιτισμό και τη λογοτεχνία, μέσα από το σπουδαίο συγγραφικό του έργο. Έτσι το σχολείο της γενέτειρας γης, του συγγραφέα με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων τον τίμησε για το έργο του.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου. Η μαθήτρια της ΣΤ΄ τάξης Αγά Αφροδίτη πρόσφερε μια ανθοδέσμη στον κ. Σταυρίδη, ενώ ο Διευθυντής του Σχολείου απένειμε στον κ. Σταυρίδη, μια αναμνηστική τιμητική πλακέτα.

Στον αντίποδα οι μικροί μαθητές, που είχαν φροντίσει σε ένα ξεχωριστό χώρο της έκθεσης βιβλίου να έχουν τα βιβλία του συγγραφέα, παρουσίασαν μια έκθεση ζωγραφικής με εικόνες και εμπνεύσεις από αυτά που διάβασαν στα βιβλία του.
Ο Σταύρος Κ. Σταυρίδης γεννήθηκε στον Άγιο Κωνσταντίνο τον Οκτώβριο του 1943. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Δίδαξε και διδάσκει ακόμα την Αγγλική Γλώσσα, σε χιλιάδες μαθητές της περιοχής μας. Ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία, κυρίως την παιδική και έχει γράψει έργα όπως τα μυθιστορήματα, «Μάνα Μαριάννα», η «Συμμαχία των Αθώων», «Πάντα μες στη νύχτα ένας άγγελος», «Ουρανοδρόμοι», «Ο άνθρωπος που βγήκε από τον καθρέφτη», «Ιστορίες φαντασίας και μυστηρίου», δοκίμια, όπως η «Διηγηματογραφία του Βασίλη Ιωακείμ», νουβέλες και διηγήματα, όπως «Της πέτρας και του έρωτα» και ποιητικές συλλογές, όπως το «Θερινό ηλιοστάσιο».
Βασίλης Ι. Κόκκοτος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου