Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Παρέμβαση από τον Θάνο Μωραΐτη για την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Άνω Χώρας

Τα προβλήματα στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Άνω Χώρας στην Ορεινή Ναυπακτία αναδεικνύει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης.
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει στην Ερώτηση ότι «η έλλειψη ιατρικού προσωπικού έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα όσον αφορά στις εφημερίες των ιατρών του Κέντρου Υγείας Άνω Χώρας.
Ενδεικτικό είναι ότι οι εφημερίες καλύπτονται με έναν αντί δυο ιατρούς και σε περίπτωση διακομιδής ασθενούς προς το Νοσοκομείο είτε το Κέντρο Υγείας θα μείνει χωρίς ιατρό είτε ο ασθενής θα διακομιστεί χωρίς συνοδεία ιατρού. Όπως τονίζει ο κ. Μωραΐτης «δεδομένου ότι, το Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας είναι η μοναδική μονάδα παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ορεινή Ναυπακτία και ο κάτοικος της υπαίθρου δεν έχει εναλλακτική επιλογή, πρέπει να γίνει άμεσα η στελέχωση του εν λόγω Κέντρου Υγείας με το προβλεπόμενο ιατρικό προσωπικό». Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει στις εξής Ερωτήσεις:
1) Σε ποιες ενέργειες θα προβεί και με ποιο χρονοδιάγραμμα για την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Άνω Χώρας;
2) Σε ποιες ενέργειες θα προβεί και με ποιο χρονοδιάγραμμα ώστε να αποκτήσει το Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας καινούργιο ασθενοφόρο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: