Κυριακή 12 Απριλίου 2009

ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-1

Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο ο Παναιτωλικός πέρασε θριαμβευτικά μέσα από τα Γρεβενά κερδίζοντας τον Πυρσό με 1-0, σ’ ένα παιχνίδι καθοριστικής σημασίας όπου ήθελε πάση θυσία τη νίκη. Έτσι έπιασε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας τον Εορδαϊκό που ήρθε ισόπαλος (1-1) με την Ζάκυνθο και βλέπει πλέον με περισσή σιγουριά τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ για το τρίτο εισιτήριο της ανόδου στην Β΄ Εθνική.
Εμφανέστατη ήταν σ’ αυτό το παιχνίδι η διαφορετική ψυχολογία και ποδοσφαιρική φιλοσοφία και νοοτροπία των παικτών, που εμφύσησε σ’ αυτούς τον τελευταίο καιρό ο Βασίλης Νταλαπέρας, ο διαφορετικός τρόπος παιχνιδιού και η αυτοπεποίθησή τους. Σωρεία χαμένων ευκαιριών και δύο δοκάρια για τον Παναιτωλικό, που κινδύνευσε ουσιαστικά μόνο μια φορά από την κεφαλιά του Γεωργίου. Μαζί του 400 περίπου ηρωικοί οπαδοί και φίλοι, που δεν σταμάτησαν από το πρώτο λεπτό να δίνουν το ρυθμό στην εξέδρα και που μετέβησαν στα Γρεβενά με κάθε μέσο. Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες της ομάδας να πανηγυρίζουν και να χορεύουν αλλόφρονες στο κέντρο του γηπέδου πετώντας τις φανέλες τους στους φιλάθλους.

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Ντελγκάδο θα κάνει το σουτ μετά την κεφαλιά πάσα του Καραμαλίκη, για να αποκρούσει εκπληκτικά ο Ψωμιάδης.
Στο 24ο λεπτό ο Μπακάκης επιχειρεί να αιφνιδιάσει τον Ψωμιάδη από 40 περίπου μέτρα, με δυνατή σέντρα σουτ , αλλά η μπάλα θα χτυπήσει στο δοκάρι.
Στο 27ο λεπτό απευθείας κόρνερ του Χρυσάφη με την μπάλα να χτυπά στο δεύτερο δοκάρι.
Στο 31ο ο Παλαιολόγος θα πάρει την κεφαλιά με τον Ψωμιάδη να μπλοκάρει με ετοιμότητα.
Στο 54ο λεπτό ωραία μπαλιά του Μπακάκη στο ύψος του πέναλτι, αλλά οι Καραμαλίκης και Χρυσάφης θα μπερδευτούν με αποτέλεσμα να χαθεί μια νέα μεγάλη ευκαιρία.
Στο 73ο λεπτό ο Καζναφέρης θα βγάλει την υπέροχη σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Παναιτωλικού, με τον Γεωργίου να πιάνει τη δυνατή κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 75ο ο Ντελγκάδο θα ελιχθεί στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, θα στραφεί προς τα αριστερά, αλλά το δυνατό σουτ που θα επιχειρήσει θα φύγει ελάχιστα άουτ.
Στο 82ο λεπτό ο Ζορμπάς με μια απίστευτη ενέργεια θα βρει τον Καραμαλίκη ο οποίος με προβολή θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1.
Στο 87ο νέο δυνατό σουτ για τον Παναιτωλικό, αυτή τη φορά από τον Καραμαλίκη για να φύγει ξανά η μπάλα ελάχιστα άουτ.
Διαιτήτευσε ο κ. Βαλιώτης από τη Λάρισα. Κίτρινες κάρτες δέχτηκαν οι Δέντσας και Καραμαλίκης.
ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Ψωμιάδης, Αλεξανδρής (84ο Προβατίδης, Τσιώκας, Μπουτογιάννης, Ουζουνίδης, Νάκας (63ο Γεωργίου), Καζναφέρης, Καζαντζίδης, Κοπούνοβιτς, Βελώνης (74ο Έλκας), Δεργιαδές
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπαμπανιώτης, Νάιντος, Μπακάκης (91ο Χαραλαμπάκης), Μπελεβώνης (62ο Ζουρούδης), Μουμίν, Δέντσας, Θεοδοσιάδης, Παλαιολόγος, Χρυσάφης (80ό Ζορμπάς), Καραμαλίκης, Ντελγκάδο


Δεν υπάρχουν σχόλια: