Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-3

Το μεγάλο βήμα για να βρεθεί στο μπαράζ για το τρίτο εισιτήριο που οδηγεί στη Β΄ Εθνική, έκανε σήμερα το απόγευμα ο Παναιτωλικός αφού επικράτησε στο Νέο Μυλότοπο Γιαννιτσών επί της Αναγέννησης με 3-0. Η Αναγέννηση, που ήταν μια ομάδα χωρίς κίνητρα για διάκριση και βαθμολογικό ενδιαφέρον, έχασε δίκαια από τον Παναιτωλικό που "καιγόταν" για τους τρεις βαθμούς της νίκης. Η αγρινιώτικη ομάδα μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του αγώνα βρέθηκε να έχει πετύχει τρία γκολ και να έχει καθαρίσει το παιχνίδι. Έτσι τα "καναρίνια" εκμεταλευόμενα και την ισοπαλία της ομάδας της Πτολεμαϊδας στη Δράμα, πήραν αέρα δύο βαθμών από τον Εορδαϊκό και πλέον μόνο με αυτοκτονία θα χάσουν τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ.
ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΕΠΤΑΛΕΠΤΟ
Οι φιλοξενούμενοι μπαίνοντας πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο κατάφεραν να προηγηθούν πολύ νωρίς.
Έτσι μόλις στο 6' ο Ζορμπάς πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή του Σακελλαρίδη. Με ωραία ενέργεια ελευθερώθηκε μπήκε στην περιοχή έπιασε το σουτ με τον Σακελλαρίδη να ακουμπάει την μπάλα αλλά να μην μπορεί να αποσοβήσει το 1-0.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παναιτωλικός κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χρυσάφης με τον πολύπειρο μέσο να βρίσκει στην καρδιά της περιοχής τον Δέντσα που με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Σακελλαρίδη και διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.
Το εφιαλτικό για τους γηπεδούχους επτάλεπτο ολοκλήρωσε στο 13' ο Μπελεβώνης κάνοντας το 3-0 με εξαιρετική προσπάθεια. Ο μέσος του Παναιτωλικού πήρε την μπάλα στο χώρο του κέντρου. Προωθήθηκε προς την αντίπαλη άμυνα και από απόσταση 25 μέτρων κατάφερε και πέρασε την μπάλα πάνω από τον Σακελλαρίδη που βρισκόταν περίπου στο ύψος του πέναλτι και αιφνιδιάστηκε.
Το παιχνίδι από κει και πέρα έχασε το ρυθμό του αλλά και το ενδιαφέρον του, με τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να είναι ελάχιστες. Ο κ. Θάνος από το σύνδεσμο Ηπείρου έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 3-0 να δίνει ουσιαστικά τη νίκη στους φιλοξενούμενους από το πρώτο μέρος.
ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στην επανάληψη η αντίδραση της Αναγέννησης ήταν σπασμωδική αφού οι παίκτες του Γιάννη Γούναρη φάνηκε ότι σκεφτόταν περισσότερο το τέλος της φετινής σεζόν παρά αυτό καθ' αυτό το παιχνίδι.
Στο 53' ο Σαχινίδης είχε μια καλή ευκαιρία για να μειώσει αλλά ο Μπαμπανιώτης έδιωξε την προσπάθεια του μέσου της Αναγέννησης.
Η επόμενη φάση που σημειώθηκε και αξίζει αναφοράς δημιουργήθηκε στο 89' και πάλι από τους γηπεδούχους όταν το σουτ του Ταντόφσκι δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού.
Έτσι οι Αγρινιώτες πανηγύρισαν ίσως την σπουδαιότερη νίκη τους φέτος στο πρωτάθλημα χωρίς να ιδρώσουν ιδιαίτερα αφού "κλείδωσαν" από νωρίς το αποτέλεσμα και από κει και πέρα πρόσεχαν περισσότερο τα νώτα τους παρά την επίθεση.
Διαιτήτευσε ο κ. Θάνος (Ηπείρου)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (Γιάννης Γούναρης): Σακελλαρίδης, Μπρέγκου, Ιορδανίδης, Δουλκερίδης, Κουκουλέκης (46’ Καρυοφίλης), Ζιώγας (78’ Κηλίκης), Ζαρογιάννης, Νήρας (7’ λ. τρ. Σαχινίδης), Ταντόφσκι, Βακαλίδης, Κρουσταλέλης.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Βασίλης Νταλαπέρας): Μπαμπανιώτης, Νάιντος (86’ Γκόλιας), Θεοδοσιάδης, Μουμίν (46’ Κουτσουρές), Χρυσάφης, Μπακάκης, Δέντσας (43’ Παπαποστόλου), Καραμαλίκης, Μπελεβώνης, Παλαιολόγος, Ζορμπάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: