Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Δέκα παρεμβάσεις για την Αιτωλοακαρνανία από τον Θάνο

Δέκα κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για ζητήματα σημαντικού τοπικού ενδιαφέροντος πραγματοποίησε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Θάνος Μωραΐτης. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μωραΐτης κατέθεσε Ερωτήσεις προς αρμόδια Υπουργεία για:
Τα προβλήματα στελέχωσης στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου,
τα οποία μάλιστα είχαν ως συνέπεια να ανασταλεί η λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής στις 1-6-2008.
Τα προβλήματα στελέχωσης στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Ανεπίλυτα εξακολουθούν να παραμένουν τα προβλήματα στελέχωσης στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από τις έξι κλινικές μόνο μια λειτουργεί με επάρκεια επιστημονικού προσωπικού. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της τοπικής κοινωνίας το Υπουργείο δεν έχει προωθήσει λύσεις για τα προβλήματα.
Τον κίνδυνο κατάρρευσης των γεφυριών του Αιτωλικού.

Τα γεφύρια του Αιτωλικού, κτισμένα τον 19ο αιώνα και χαρακτηρισμένα ως προστατευόμενο μνημείο, καταπονούνται καθημερινά από την διέλευση εκατοντάδων φορτηγών που φεύγουν από το λιμάνι του Πλατυγυαλιού. Εκφράζονται φόβοι πως έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη και κινδυνεύουν ανα πάσα στιγμή με κατάρρευση. Οι πιστώσεις που έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο για την ανακατασκευή του δρόμου από την διώρυγα της Σταμνάς (ώστε να παρακάμπτεται το Αιτωλικό) δεν επαρκούν παρά μόνο για τα 6 από τα απαραίτητα 11 χιλιόμετρα το δρόμου.
Τα προβλήματα στελέχωσης του Κ.Υ Ναυπάκτου.
Το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου καλύπτει από το 1987 τις ανάγκες επτά Δήμων. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του υπάρχοντος προσωπικού, το Κ. Υ Υγειας ουσιαστικά σήμερα υπολειτουργεί. Η ανάγκη ενίσχυσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και των πιστώσεων προς αυτό είναι επιτακτική.
Την ένταξη των παραγωγών εσπεριδοειδών των Καλυβίων σε πρόγραμμα ενίσχυσης λόγω ακαρπίας.
Κατά την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο 2008 -2009 στα εσπεριδοειδή της περιοχής υπάρχει ακαρπία σε ποσοστό πάνω από 80% ενώ σε μερικές περιπτώσεις φθάνει και το 100%. Η περιοχή θα πρέπει να ενταχθεί σε πρόγραμμα ενίσχυσης μιας και όπως είναι αντιληπτό το εισόδημα των παραγωγών κατά την φετινή χρονιά θα είναι μειωμένο.
Την ένταξη του Δήμου Ινάχου στο πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης «Πίνδος».

Παρά το οτι ο Δήμος Ινάχου Αιτωλοακαρνανίας πληρεί όλες τις προϋποθέσεις, δεν συμπεριλήφθηκε στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης βόρειας και κεντρικής Πίνδου.
Την χρηματοδότηση έργων οδοποιίας στο Δήμο Ανακτορίου ύψους 2.150.00 ευρώ οδοποιίας.
Τα έργα είναι αναγκαία για την αποφυγή ατυχημάτων τα οποία ελλοχεύουν λόγω της στενότητας της Ε.Ο. , της μη ορατότητας των οδηγών και από τις δυο κατευθύνσεις και του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου, που μετά την λειτουργία της υποθαλάσσιας σήραγγας του Ακτίου και την αναβάθμιση του αεροδρομίου του Ακτίου, έχει αυξηθεί κατακόρυφα και διέρχεται μέσα από τον πολεοδομικό ιστό του Δήμου. Ήδη έχουν συμβεί πολλά σοβαρά τροχαία ατυχήματα , τα δυο δε, θανατηφόρα.
Το πρόβλημα στέγασης του Κ.Π.Ε. Μεσολογγίου.
«Στο δρόμο» βρίσκεται το νεοσύστατο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Μεσολογγίου, λίγους μήνες μετά την ίδρυσή του. Ένα φιλόδοξος θεσμός μέσω του οποίου προβλέπεται να φιλοξενούνται περίπου 10.000 παιδιά το χρόνο στην πόλη είναι άστεγος και οι υπεύθυνοι ανησυχούν γιατί οι εκκλήσεις τους δεν λαμβάνονται υπόψη. Η δραστηριότητα του Κ.Π.Ε. δεν μπορεί να ξεδιπλωθεί αν δεν επιλυθεί το κτιριακό πρόβλημα.
Την μη επαρκή κατανομή πιστώσεων για την πολιτική προστασία στην Αιτωλοακαρνανία.
Παρά το ότι ήδη από πέρσι η ΤΕΔΚ Αιτωλοακαρνανίας είχε επισημάνει τα τεράστια προβλήματα που αφορούσαν τόσο το συνολικό ποσό, όσο και τον τρόπο κατανομής, τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα. Το ποσό που δόθηκε στην Αιτωλοακαρνανία, δηλαδή σε έναν Νομό που βρίσκεται στην πρώτη ζώνη επικινδυνότητας για πυρκαγιές, δεν επαρκεί ούτε για στοιχειώδη διαχείριση των υφιστάμενων χωματερών. Φέτος μάλιστα παρατηρήθηκε για πρώτη φορά ορισμένοι Δήμοι να λαμβάνουν λιγότερα χρήματα από πέρσι.
Την κατασκευή νέου δικτύου υδροδότησης στο Δήμο Αιτωλικού.
Το νερό κρίθηκε ακατάλληλο από την αρμόδια Νομαρχιακή Διεύθυνση μιας και διαπιστώθηκε μικροβιολογική ρύπανση.
Η ανάγκη κατασκευής ενός νέου δικτυού υδροδότησης είναι απαραίτητη

Δεν υπάρχουν σχόλια: