Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 0-2

Μεθυσμένη πολιτεία θυμίζει από χθες το βράδυ η Καρδίτσα καθώς από χθες το βράδυ η ιστορική Αναγέννηση επανήλθε στην Β’ Εθνική. Η ομάδα της Αναγέννησης κέρδισε με 2-0 την μαχητική Ηλιούπολη σ’ ένα παιχνίδι που διεξήχθη κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Εντύπωση προξένησε το γεγονός ότι εκτός από την αστυνομία τόσο οι δύο ομάδες όσο και η διοργανώτρια είχαν ιδιωτική φρουρά. Στη συνάντηση αυτή έλαμψε το άστρο του Σωκράτη Μπουντούρη, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ.
Στο πρώτο ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 38ο όταν ανετράπη από τον αθηναίο τερματοφύλακα. Το δεύτερο γκολ σημειώθηκε στο 78ο λεπτό, μετά τη βαθιά μπαλιά του Μπρέλλα και αφού ο σκόρερ ελίχθηκε θαυμάσια και κεραυνοβόλησε με διαγώνιο σουτ τον Αδαμόπουλο.
Η Καρδίτσα διαμαρτυρήθηκε και για μια ακόμη περίπτωση πέναλτι.
Διαιτήτευσε ο κ. Καλόπουλος από τη Θεσσαλονίκη.
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Αδαμόπουλος, Τσιρογιάννης, Στρατής, Νίτης, Παπαπαναγιώτου (69΄ Παπαδόπουλος), Καλλιπολίτης, Ρουσάκης, Πιστιόλο, Ταβλαδωράκης(65΄ Ανθούλης), Καραμαλίκης, Δημάκης (80΄ Βελέτζας)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Μπρέλλας, Κουτρουμάνος, Δούκας, Μπουντούρης, Ζαχαριέφσκι, Αμαραντίδης, Γιώτης, Παλιογιώργος, Χατζηρίζος, Κωστέλλος(88΄ Καρκαλέτσης), Μπιτέλης (68΄ Μεσιάρης)
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Έντονο αιτωλοακαρνανικό χρώμα είχε ο αγώνας μπαράζ. Από την Ηλιούπολη ξεχώρισε η παρουσία του εκ του Δήμου Θέρμου προερχόμενου γενικού αρχηγού Πέτρου Σταθάκη. Από την Καρδίτσα η παρουσία των αγρινιωτών ποδοσφαιριστών Κουτρουμάνου και Παληγεώργου.
Οι καρδιτσιώτες κέρδισαν τη μάχη της εξέδρας αφού ήταν περίπου 3500. Οι Ηλιουπολίτες ήταν περίπου γύρω στους 1500.
Με φουσκωτούς για την προστασία της εμφανίστηκε η ομάδα της Καρδίτσας. Τουλάχιστον είκοσι φουσκωτοί με μαύρα ρούχα έκαναν την εμφάνισή τους στη λεγόμενη μικτή ζώνη και είχαν ειδικές καρτέλες που έγραφαν «Ένωση Β΄- Γ’ Εθνικής». Από αύριο και εμείς με το φουσκωτό μας.
Στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης συγκεντρώθηκε νωρίς το απόγευμα, γύρω στις 15:30, το πλήθος των οπαδών της αθηναϊκής ομάδας προκειμένου να μεταβεί ομαδικώς στη Ριζούπολη.
Στο γήπεδο κατέλαβαν τις κερκίδες στη μεριά των δημοσιογραφικών. Οι φίλοι της Αναγέννησης τοποθετήθηκαν, σύμφωνα με το πλάνο, στο πέταλο που βλέπει στις σιδηροδρομικές γραμμές.
Σε κακή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρου του γηπέδου της Ριζούπολης. Σε πολλά σημεία και κυρίως μπροστά από τις δύο εστίες το χορτάρι έχει δώσει τη θέση του στο... χώμα.
Παλμός υπήρχε και στις δύο κερκίδες, με τα ταμπούρλα να δίνουν τον τόνο εκατέρωθεν.
Προθέρμανση δεν κάνουν μόνο οι ποδοσφαιριστές. Κάνουν και οι διαιτητές. Το τρίο του αγώνα "ζεστάθηκε" με τρεξιματάκι.
Τρεις ζώνες ελέγχου εισιτηρίων και καρτών είχαν δημιουργηθεί από την αστυνομία πλησιάζοντας προς το γήπεδο.
Μέσω κινητού τηλεφώνου έδινε οδηγίες στους παίκτες ο Ηλίας Φυντάνης, καθώς λόγω τιμωρίας παρακολουθούσε τον αγώνα από την εξέδρα.
Στο 28ο λεπτό ο γενικός αρχηγός της Ηλιούπολης, κ. Πέτρος Σταθάκης αποβλήθηκε από τον πάγκο λόγω διαμαρτυριών στον τέταρτο διαιτητή. Όμως έπρεπε να αποβληθούν και αυτοί που τον προκάλεσαν από τον πάγκο της Καρδίτσας.
Μετά το γκολ του Μπουντούρη, ο Βάιος Καραγιάννης σηκώθηκε από τον πάγκο της Αναγέννησης για να δώσει οδηγίες και δέχθηκε "βροχή" από μπουκάλια.
Ο νεανικός παλμός ήταν αυτός που υπερίσχυσε της εμπειρίας κι έτσι η Αναγέννηση που μπήκε και πάλεψε με αυταπάρνηση και πάθος το παιχνίδι, ήταν αυτή που τελικά κέρδισε την άνοδο στην Β’ Εθνική.
Σενάρια περί μερικής αναδιάρθρωσης κυκλοφόρησαν στο τέλος του παιχνιδιού, κάτι που θα επιτρέψει και τη συμμετοχή της Ηλιούπολης στη Β’ Εθνική.
Η συνέντευξη παραλίγο να ματαιωθεί γιατί οι διοργανωτές δεν την είχαν ξεκλειδώσει και τα κλειδιά είχαν εξαφανιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: