Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


Ένοπλη επίθεση δέχτηκε σήμερα νωρίς το πρωί η αποστολή του Παναιτωλικού που διέμενε στο ξενοδοχείο Congo Palace της Γλυφάδας. Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα καθώς εκείνη τη στιγμή κανείς δεν ήταν στο φουαγιέ του ξενοδοχείου, αλλά και στα σταθμευμένα αυτοκίνητα που δέχτηκαν τους πυροβολισμούς των δραστών. Τρεις σφαίρες δέχτηκε το λεωφορείο της ομάδας που έσπασαν το παρμπρίζ του και τρύπησαν το ένα λάστιχο, δύο σφαίρες το αυτοκίνητο του ποδοσφαιριστή Γιώργου Σίμου και μια σφαίρα το αυτοκίνητο του Παναγιώτη Μπεσίνη μέλους του Δ.Σ. της ΠΑΕ. Επίσης βόμβες μολότωφ ερίφθησαν κατά του ξενοδοχείου με αποτέλεσμα τη θραύση υαλοπινάκων και την δημιουργία υλικών ζημιών. Επικοινωνήσαμε με την Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής απ’ όπου μας δόθηκε η πληροφορία ότι τα αστυνομικά μέτρα ήταν αυξημένα πέριξ του ξενοδοχείου. Αυτό όμως δεν μπόρεσε να σταματήσει τους δράστες. Συνεπώς οι δράστες οι οποίοι προέβησαν σ’ αυτή την ενέργεια ήταν σίγουρα επαγγελματίες. Σκοπός βέβαια η άσκηση ψυχολογικής βίας και τρομοκρατίας στην αποστολή του Παναιτωλικού προκειμένου να βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο και να ηττηθεί. Το γεγονός είναι πρωτόγνωρο και από την μέχρι στιγμής έρευνά μας δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ ένοπλη επίθεση κατά αθλητικής αποστολής στον ελλαδικό χώρο. Όλες οι πραγματοποιηθείσες ενέργειες κατά της ομάδας του Παναιτωλικού εμπίπτουν στον νέο νόμο περί τρομοκρατίας.
Απειλητικά τηλεφωνήματα ανέφεραν επίσης ότι τοποθετήθηκαν βόμβες στο ξενοδοχείο και σε παρακείμενα οχήματα, με αποτέλεσμα να επέμβει η μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και να πραγματοποιήσει εξονυχιστική έρευνα.
Οι άνθρωποι του Παναιτωλικού ενημέρωσαν τον αθλητικό εισαγγελέα, την ΕΠΟ, την Επιτροπή πρωταθλήματος Β΄ και Γ΄ Εθνικής και την Επιτροπή Διαιτησίας.
Φυσικό ήταν το παιχνίδι στο γήπεδο της Ηλιούπολης με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα να αναβληθεί. Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' & Γ' Εθνικής Κατηγορίας, με ανακοίνωσή της μετά τα όσα διαδραματίστηκαν και κατεγράφησαν από την Αστυνομία και τον Αθλητικό Εισαγγελέα στο ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή της ομάδας της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, αποφάσισε να αναβάλλει τον αγώνα της 18ης Αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γ' Εθνικής Κατηγορίας μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ -ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ.
Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' & Γ' Εθνικής Κατηγορίας καταδίκασε τα επεισόδια. Το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης σε νέα ημερομηνία από την διοργανώτρια αρχή.
Ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ Παναιτωλικός κ. Μάκης Μπελεβώνης με αφορμή τα πρωτοφανή γεγονότα που διασύρουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και τη χώρα διεθνώς, έκανε την εξής λακωνική δήλωση: «Ο Παναιτωλικός αγωνίζεται για ένα άλλο, διαφορετικό ποδόσφαιρο από αυτό που βιώνουμε σήμερα. Είναι πρωτόγνωρα όσα ζήσαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: