Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Ο Σπύρος Μαραγκός νέος προπονητής του Παναιτωλικού


Ο Σπύρος Μαραγκός είναι πλέον ο νέος προπονητής μετά και την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναιτωλικός। Ο 41χρονος τεχνικός ήλθε σε συμφωνία με τη διοίκηση της αγρινιώτικης ΠΑΕ και διαδέχεται τον Μύρωνα Σηφάκη, ο οποίος είχε απολυθεί πριν από αρκετές . Ο Παναιτωλικός αποτελεί τον τέταρτο σταθμό στην προπονητική καριέρα του Σπύρου Μαραγκού। Την καριέρα του ως τεχνικός την ξεκίνησε από την Κύπρο όπου πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην Δόξα Κατοκωπιάς. Ακολούθησε η Προοδευτική στη Β΄ Εθνική στην αγωνιστική περίοδο 2004-2005. Επόμενος σταθμός η Θήβα την αγωνιστική περίοδο 2005-2006, όπου στέφτηκε πρωταθλητής με την ομώνυμη ομάδα ανεβάζοντάς την στη Γ΄ Εθνική. Τελευταίος σταθμός του το Κορωπί απ’ όπου αποχώρησε στην αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου μετά τα πρώτα ανεπιτυχή αποτελέσματα της ομάδας της Αττικής.
Ο Σπύρος Μαραγκός γνωστός σε όλους μας είχε μια αξιόλογη ποδοσφαιρική καριέρα στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα καθώς αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική με τον Πανιώνιο, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια πήγε στην Κύπρο όπου αγωνίστηκε με την Ομόνοια και τον ΑΠΟΕΛ. Χρίστηκε 26 φορές διεθνής με την Εθνική Ανδρών και έπαιξε σε 46 παιχνίδια στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, πετυχαίνοντας παράλληλα 11 γκολ. Έφτασε τα 341 παιχνίδια αγωνιζόμενος στην Α’ Εθνική, πετυχαίνοντας επίσης 30 γκολ.
Επισημαίνουμε ότι ο πάγκος του Παναιτωλικού ισοδυναμεί με ηλεκτρική καρέκλα καθώς εγνωσμένης αξίας προπονητές όπως ο Στάθης Σταθόπουλος με τεράστιο έργο στην οργάνωση του Παναιτωλικού, αλλά και ο Μύρωνας Σηφάκης που είχε στην διάθεσή του μια πλειάδα από ποδοσφαιριστές προερχόμενους από τη Super league δεν κατάφεραν να προσαρμόσουν τα πλάνα τους στις αγωνιστικές ιδιαιτερότητες της ομάδας και απομακρύνθηκαν από τον Σύλλογο.
Ο νέος προπονητής καλείται να βρει το ελιξίριο της αγωνιστικής ανάτασης της ομάδας που απροσδόκητα ξεκίνησε χωρίς την παρουσία του από το προηγούμενο παιχνίδι με την Παναχαϊκή μέσα στην Πάτρα। Παραλαμβάνει μια ομάδα που βρίσκεται μέσα στους στόχους της (μόλις δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο) και απολαμβάνει τη στήριξη μιας νοικοκυρεμένης και οικονομικά εύρωστης ΠΑΕ। Στο χέρι του είναι να πετύχει κι αυτός την προπονητική του καταξίωση στον ελλαδικό χώρο με τα χρώματα της αγαπημένης μας ομάδας.
ΒΑΣΙΛΗΣ Ι. ΚΟΚΚΟΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: