Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ


Σε μια απαράδεκτη, τριτοκοσμική και από τις χειρότερες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαδρομή, του Ορεινού Οδικού δικτύου του Δήμου Θέρμου, άφησαν την τελευταία τους πνοή αβοήθητοι ο Δημήτριος (Τάκης) Φέρρας και η σύζυγός του Ιωάννα. Το ζευγάρι πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή την αγάπη που έτρεφε για το χωριό του, όπου συνήθιζε να το επισκέπτεται για προσωπικές ασχολίες και για να βλέπει τους συγγενείς του. Ο Τάκης Φέρρας, 59 ετών και η σύζυγός του Ιωάννα, 64 ετών είχαν ξεκινήσει την Τετάρτη το απόγευμα 5 Μαρτίου 2008, από το Θέρμο για να μεταβούν στο Μαχαλά της Κοκκινόβρυσης του δ.δ. τουΔήμου Θέρμου. Στην πορεία και αφού είχαν φτάσει στο 4ο με 5ο χιλιόμετρο της χωμάτινης διαδρομής το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο σύζυγος εξετράπη της πορείας του και κατέπεσε σε γκρεμό εκατόν πενήντα (150)περίπου μέτρων. Από τη στιγμή που οι συγγενείς τους επιβεβαίωσαν τον προορισμό του ζευγαριού και ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα αγνοούνταν και δεν είχαν δώσει σημεία ζωής, άρχισαν να ψάχνουν στην διαδρομή που είχαν ακολουθήσει. Το ίχνος στην άκρη ενός απόκρημνου δρόμου (σύρσιμο μεγάλου αντικειμένου και λάδι αυτοκινήτου), είχε σαν αποτέλεσμα να εντοπιστούν οι σοροί τους το βράδυ της Πέμπτης . Την Παρασκευή το πρωί με μέριμνα του αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, της Πυροσβεστικής και του Κέντρου Υγείας οι σοροί μετεφέρθησαν στο Νοσοκομείο για να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να φωτιστούν τα αίτια και το πότε επήλθε ο θάνατος, ώστε να ολοκληρωθεί η προανάκριση. Επίσης ειδικός εμπειρογνώμων θα μετέβαινε από τη διεύθυνση Συγκοινωνιών της Νομαρχίας για να εξακριβώσει τα αίτια της εκτροπής, αν και αυτό θα είναι πολύ δύσκολο λόγω της κατάπτωσης του οχήματος σε μεγάλο βάθος. Οι κάτοικοι του Θέρμου πάγωσαν κυριολεκτικά στο άκουσμα της θλιβερής είδησης καθώς και οι δύο ήταν γνωστοί για την ανιδιοτελή προσφορά τους στα δρώμενα της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης περιοχής του δήμου, ο δε Δημήτρης ήταν άριστος επαγγελματίας. Συλλυπούμεθα βαθύτατα το γιο τους Βασίλη, την κόρη τους Βασιλική και όλους τους συγγενείς τους.
ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ
Τη θλίψη και το πένθος για τον άδικο και πρόωρο χαμό του αγαπημένου σε όλους ζευγαριού, των δημιουργικών αυτών ανθρώπων, διαδέχτηκε στη συνέχεια η οργή και η αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για την αναλγησία της πολιτείας, για την αδιαφορία των μαυρογιαλούρων της εκάστοτε κυβέρνησης οι οποίοι έχουν μεταβάλει σε τριτοκοσμική περιοχή αυτό τον φυσικό παράδεισο που θα μπορούσε να είναι εύρωστος οικονομικά και να ζει από τον τουρισμό και μόνο, αξιοποιώντας στο έπακρο τη φυσική του ομορφιά. Οι κάτοικοι θεωόύν ότι η αιτία για τον άδικο θάνατο του ζευγαριού είναι το άθλιο οδικό δίκτυο.
Ένα γιατί αγωνίας, απελπισίας και αγανάκτησης βγαίνει από τα χείλη όλων, για την πρωτοφανή και προκλητική αδιαφορία της πολιτείας, που κωφεύει και δεν θέλει για άγνωστους λόγους να εξασφαλίσει συνθήκες στοιχειώδους ασφάλειας στο δίκτυο της Ορεινής Τριχωνίδας, που βρίσκεται σε απίστευτα άθλια κατάσταση. Ο κάθε πολίτης που κάνει το εκούσιο ή ακούσιο λάθος να το διαβεί, βρίσκεται στο έλεος της τύχης, για το αν θα φτάσει στον προορισμό του, ή θα τον προλάβει κάποιος βράχος, ή θα βρεθεί χωρίς δική του υπαιτιότητα στο γκρεμό.
Έφτασε επιτέλους η ώρα της ευθύνης καθώς η οργή και η αγανάκτηση των εγκαταλειμμένων κατοίκων έχει φτάσει στο αποκορύφωμα. Οι υποσχέσεις των πολιτικών για δρόμους και πλατείες (από παιδιά τα ακούμε εδώ και τριάντα πέντε χρόνια τουλάχιστο εμείς!!!)…θα ξεχειλίσουν το πικρό ποτήρι της οργής! Η πολιτεία ,ο Δήμος ,οι φορείς, ας βάλουν επιτέλους το χέρι «επί τον τύπον των ήλων», για να μην θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.
Είμαστε τόσοι λίγοι και δεν αντέχουμε άλλες ανθρωποθυσίες. Φτάνει πια!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Η εφημερίδα μας από το 1997 έχει ασχοληθεί επανειλημμένα με το Οδικό Δίκτυο της Ορεινής Τριχωνίδας φιλοξενώντας κατά σειρά παρουσίασης άρθρα του Κώστα Φ. Μαραγιάννη, του Νίκου Κωστακόπουλου και του τ. Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Απόστολου Κωστόπουλου. Όμως εις μάτην. Κανενός το αυτί δεν ίδρωσε. Όλοι μας αντιμετώπισαν με περισσή ειρωνεία. Τελευταία έχει αρχίσει μια προσπάθεια της Νομαρχίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ας ελπίσουμε να είναι σοβαρή και όχι ημιτελής. Εμείς θα αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.
ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ
Οι φωτογραφίες είναι από παλιό άρθρο του Νίκου Κωστακόπουλου, Αντιδήμαρχου Θέρμου, στο φύλλο 91/2004, της εφημερίδας μας με θέμα: Γολγοθάς το οδικό δίκτυο της Ορεινής Τριχωνίδας και είναι δυστυχώς από την μοιραία διαδρομή!
Επιμέλεια: Κώστας Φ. Μαραγιάννης, Δημοτικός Σύμβουλος Θέρμου
Βασίλης Ι. Κόκκοτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: