Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

ΕΞΑΡΧΕΙΑ: ΝΕΚΡΟΣ ΝΕΑΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΡΟΥΡΟΥ. ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Νεκρός από σφαίρα ειδικού φρουρού της αστυνομίας έπεσε το βράδυ του Σαββάτου 16χρονος στην περιοχή των Εξαρχείων, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν ολονύκτιες συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και αριστεριστών. Τεράστιες είναι οι ζημιές στο κέντρο της Αθήνας.
Ο ανήλικος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Οι δύο ειδικοί φρουροί που επέβαιναν στο περιπολικό τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, συνελήφθησαν και ανακρίνονται στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.
Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες που προέρχονταν από την Αστυνομία εναντίον του περιπολικού, με πλήρωμα δύο ειδικούς φρουρούς, επιτέθηκε ομάδα 25-30 ατόμων με πέτρες και ξύλα.
Ωστόσο, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο κάνουν λόγο για λεκτικό διαπληκτισμό των αστυνομικών με ομάδα νεαρών που πέταξαν μπουκάλια μπύρας εναντίον τους. Μετά τον αρχικό επεισόδιο, το πλήρωμα του περιπολικού στάθμευσε το αυτοκίνητο επί της Χ.Τρκούπη και κατευθύνθηκε προς την ομάδα των νεαρών.
Υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, ο ένας εκ των δύο φρουρών πυροβόλησε τρεις φορές με το υπηρεσιακό του όπλο, προκαλώντας το θανάσιμο τραυματισμό του 16χρονου.
Μετά το τραγικό περιστατικό σήμανε συναγερμός. Αντιεξουσιαστές και διμοιρίες των ΜΑΤ συγκεντρώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις. Έκρυθμη ήταν όλο το βράδυ η κατάσταση τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής απολογισμός, αλλά πολλές τράπεζες, καταστήματα και πολλές αστυνομικές υπηρεσίες της Αθήνας και της περιφέρειας παραδόθηκαν στις φλόγες ή υπέστησαν ζημιές. Στο Αγρίνιο έγινε επίθεση κατά τεσσάρων υποκαταστημάτων τραπεζών στα οποία προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ νεαροί το πρωί της Κυριακής έγραφαν συνθήματα κατά της αστυνομίας στην κεντρική πλατεία και στο συντριβάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: