Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΟΝΕ 3-1

Σε ένα παιχνίδι που έλαμψε το άστρο του ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού Χρυσάφη, η αγρινιώτικη ομάδα, κατάφερε να υπερκεράσει την εξαιρετική απόδοση του ΠΑΟΝΕ και να επιβληθεί με σκορ 3-1.
Το παιχνίδι ήταν καθοριστικό από βαθμολογικής πλευράς και για τις δύο ομάδες και είχε όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα ενός ντέρμπι, εκτός από αποβολές.
Ο Παναιτωλικός κατάφερε να προηγηθεί με ασύλληπτο φάουλ του Χρυσάφη από τριάντα περίπου μέτρα. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΝΕ αντέδρασε και χτύπησε το παιχνίδι στα ίσια προκειμένου να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ. Η είσοδος του Γκολεμπιέφσκι αποσυντόνισε σε ένα βαθμό την άμυνα του Παναιτωλικού. Έτσι η φιλοξενούμενη ομάδα έχασε μια κλασική ευκαιρία με τον Βρακά για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια και έδειξε ότι ήταν έτοιμη για να πετύχει την ισοφάριση. Όμως ο Χρυσάφης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη ακόμη. Με ένα νέο ασύλληπτο σουτ παραβίασε για μια ακόμη φορά την εστία του Διαμαντόπουλου ψαλιδίζοντας τις ελπίδες του ΠΑΟΝΕ για κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Στο 13ο λεπτό ο Χρυσάφης θα εκτελέσει με αριστοτεχνικό τρόπο ένα φάουλ πολλά μέτρα έξω από την περιοχή του ΠΑΟΝΕ, στέλνοντας πρώτα τη μπάλα στο εσωτερικό μέρος του αριστερού κάθετου δοκαριού της εστίας του Διαμαντόπουλου και μετά στα δίχτυα, σημειώνοντας το 1-0.
Στο 39ο δυνατό σουτ του Χρυσάφη από κοντά και εκπληκτική απόκρουση του Διαμαντόπουλου σε κόρνερ.
Στο 53ο λεπτό ο Βρακάς θα χάσει ανεπανάληπτη ευκαιρία, όταν μόνος του απέναντι από την εστία του Μπαμπανιώτη, θα νικηθεί από τον αντίπαλο πορτιέρο.
Δύο λεπτά αργότερα ο Χρυσάφης θα σουτάρει εκτός περιοχής στέλνοντας τη μπάλα στο δεξιό παραθυράκι της εστίας του Διαμαντόπουλου, γράφοντας το 2-0.
Στο 61ο ο Βρακάς, θα εκτελέσει το κόρνερ και ο Γκολεμπιέφσκι με κεφαλιά θα μειώσει σε 1-2.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο χρυσαφής με αλλεπάλληλες προσποιήσεις θα πασάρει στον επερχόμενο Μουμίν που με δυνατό σουτ θα στείλει τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Διαμαντόπουλου.
Ο ΠΑΟΝΕ θα προσπαθήσει να αντιδράσει αλλά οι ευκαιρίες και τα σουτ του Γκολεμπιέφσκι στο 74΄και του Θανόπουλου στο 84΄, θα φύγουν άουτ.
Στο 86ο ο Διαμαντόπουλος θα ανατρέψει το Γέλοβατς μέσα στην περιοχή με το διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι.
Θα εκτελέσει ο Ζουρούδης ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-1.
Τέλος ο Γκολεμπιέφσκι στο 90 +2 θα έχει ένα νέο σουτ από καλή θέση που θα καταλήξει πάλι άουτ.
Διαιτήτευσε ο κ. Δημητρόπουλος (Αθηνών). Κίτρινες κάρτες δέχτηκαν οι: Βρακάς, Μπελεβώνης, Χρυσάφης, Καραμαλίκης, Διαμαντόπουλος,
Παιζάνος, Ναλπάντης, Μπαμπανιώτης.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπαμπανιώτης, Θεοδοσιάδης, Γκόλιας, Χαραλαμπάκης, Κομεσίδης, Μουμίν, Χρυσάφης, Μπελεβώνης (71΄Γέλοβατς), Ζορμπάς (55’ Παπαποστόλου), Καραμαλίκης (62΄Κουτσουρές), Ζουρούδης.
ΠΑΟΝΕ: Διαμαντόπουλος, Πουταχίδης, Καλαμπόκας (75΄Τσαγκουρίδης), Παιζάνος, Κώτσου, Σερέτης, Ναλπάντης, Γκέσιος, Χατζής (65΄ Θανόπουλος), Κατιανός (33΄Γκολεμπιέφσκι), Βρακάς

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο προπονητής του Παναιτωλικού κ. Νίκος Κεχαγιάς εξαπέλυσε φραστική επίθεση κατά του προπονητή του ΠΑΟΝΕ, κ. Μιχαλίτσιου. Η ενέργεια αυτή του πολύ καλού κατά τα άλλα προπονητή μας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το υψηλό επίπεδο φιλοξενίας της ΠΑΕ Παναιτωλικός προς την ομάδα του ΠΑΟΝΕ. Ο Παναιτωλικός στην παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια στις επαγγελματικές κατηγορίες έχει επιδείξει ποδοσφαιρικό πολιτισμό, ιπποτισμό και φιλοξενία προς όλους τους αντιπάλους. Από την πλευρά μας τουλάχιστον τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες και δεν συνάδουν με τον πολιτισμό της περιοχής μας και την παροιμιώδη αιτωλική φιλοξενία.

Βασίλης Ι. Κόκκοτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: