Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ 2-0

Πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ ο Παναιτωλικός κατάφερε να υποτάξει την Ζάκυνθο με 2-0 και να πάρει τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς, που τον βοήθησαν να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Δόξα Δράμας. Έτσι ο Παναιτωλικός και η Δόξα, θα λύσουν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή στη Δράμα, με τον Εορδαϊκό να καιροφυλακτεί για να επωφεληθεί σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας του ενός εκ των δύο.
Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε το παιχνίδι με το κλασικό 4-4-2, που έδειξε να ασπάζεται από την προηγούμενη Κυριακή ο Νίκος Κεχαγιάς. Ο κορυφαίος της προηγούμενης αγωνιστικής Χρυσάφης έπαιξε σε ρόλο κρυφού κυνηγού πίσω από τους προωθημένους Καραμαλίκη και Ζουρούδη. Πίσω απ΄ αυτούς και στον άξονα αγωνίστηκαν οι Μουμίν, Ζορμπάς και Μπελεβώνης, στα άκρα της άμυνας οι Γκόλιας και Κομεσίδης ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Παλαιολόγος και Θεοδοσιάδης.
Ο Τζο Παλατσίδης κατάφερε να περιορίσει την επιθετική δραστηριότητα του Παναιτωλικού αφού είχε «διαβάσει» απ’ ότι φάνηκε πολύ καλά τον αντίπαλό του. Έτσι αφού ξεκίνησε με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Στρατομήτρο και Κουλουκίδη, ακραίους τους Κατσικάρη και Ντίνα, μπροστά από την άμυνα τοποθέτησε σαν καθαρά αμυντικά χαφ τους Κακολύρη και Κωστάκη, οι οποίοι ματαίωσαν τις φιλοδοξίες του Χρυσάφη για την επίτευξη κάποιου γκολ ενώ παράλληλα κατέστρεφαν τις προσπάθειες ανάπτυξης του Παναιτωλικού. Πιο μπροστά και στον άξονα σε ευθεία γραμμή έπαιξαν οι Μαζουρκίεβιτς, Ναγιέφσκι και Γεωργίου ενώ στην κορυφή ήταν ο Μαρίνος.
Ο Παναιτωλικός χτύπησε τότε από τα άκρα με αποτέλεσμα να πετύχει το πρώτο γκολ σε σύγχυση της άμυνας της Ζακύνθου στα μέσα περίπου του α΄ ημιχρόνου, για να ζευγαρώσει τα τέρματά του στις αρχές θα λέγαμε της επανάληψης και να έτσι στεφτεί νικητής, αφού όμως νωρίτερα ο Μαρίνος έχασε εκπληκτική ευκαιρία για να ισοφαρίσει για τη Ζάκυνθο.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Στο 24ο ο Χρυσάφης θα βγάλει τη σέντρα από δεξιά, ο Αποστόλου δεν θα μπορέσει να εξουδετερώσει τον κίνδυνο και ο Καραμαλίκης με κοντινή προβολή θα πετύχει το 1-0 για τον Παναιτωλικό.
Στο 39ο και στο 40ό ο Ζορμπάς δεν θα μπορέσει να σκοράρει, όταν την πρώτη φορά στην κεφαλιά που θα επιχειρήσει θα αποκρούσει επί της γραμμής ο Κουλουκίδης ενώ το σουτ που θα κάνει, θα φύγει ελάχιστα άουτ.
Δύο λεπτά πριν την εκπνοή του α΄ ημιχρόνου ο Ντίνας αφού μπήκε με προσποιήσεις στην μεγάλη περιοχή του Παναιτωλικού, πριν την τελική προσπάθεια θα ανακοπεί από τον Παλαιολόγο. Στο 51ο βολ πλανέ του Καραμαλίκη από μεταβίβαση του Ζορμπά, θα φύγει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Καραμαλίκης θα πιάσει την ξαφνική κεφαλιά για να αποκρούσει ο Αποστόλου. Στο 59ο ο Μαρίνος θα διεισδύσει στην περιοχή του Μπαμπανιώτη, θα κάνει το κοντινό σουτ για να αποκρούσει εκπληκτικά ο διεθνής πορτιέρο και να σώσει την εστία του από βέβαιη παραβίαση.
Στο 68ο ο Ζορμπάς θα βγάλει την παράλληλη σέντρα και ο δραστήριος Καραμαλίκης με κεφαλιά θα σημειώσει το 2-0.
Τέλος στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ντελγκάδο θα σουτάρει δυνατά για να αποκρούσει θεαματικά ο Αποστόλου και να αποσοβήσει μια νέα παραβίαση.
Διαιτήτευσε ο κ. Σφακιανάκης ο οποίος απέβαλε τον Παλαιολόγο με δεύτερη κίτρινη μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες, αλλά και τον προπονητή του Παναιτωλικού Νίκο Κεχαγιά. Κίτρινες κάρτες δέχτηκαν οι Θεοδοσιάδης, Μουμίν, Κακολύρης, Μαρίνος και Ντίνας.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπαμπανιώτης, Κομεσίδης (47΄ λ.τρ. Καλοκαίρης), Γκόλιας, Παλαιολόγος, Θεοδοσιάδης, Μπελεβώνης (55΄ Ντελγάδο), Μουμίν, Ζορμπάς, Χρυσάφης, Ζουρούδης, Καραμαλίκης (70΄ λ.τρ. Παπαποστόλου)
ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Αποστόλου, Κατσικάρης, Ντίνας, Στρατομήτρος, Κουλουκίδης, Κακολύρης, Κωστάκης (73΄ Κάρδαρης), Μαζουρκίεβιτς, Ναγιέφσκι (66΄ Βυθούλκας), Γεωργίου, Μαρίνος (82΄ Μιχαήλ).
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΝΙΚΟΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ): “…Ξέραμε πως είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο και καλό αντίπαλο. Θέλαμε όμως πολύ το παιχνίδι και δεν αφήσαμε περιθώρια. Η είσοδος του Ντελγάδο στο δεύτερο μέρος έδωσε ακόμη περισσότερη ποιότητα στην ομάδα. Ο συνάδελφός μου Τζο Παλατσίδης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και αξίζουν συγχαρητήρια στη Ζάκυνθο.” Παράλληλα ο κ. Κεχαγιάς ζήτησε τη βοήθεια όλων , καθώς η ομάδα βρίσκεται μια ανάσα από το στόχο της.
ΤΖΟ ΠΑΛΑΤΣΙΔΗΣ (ΖΑΚΥΝΘΟΥ): “….Σήμερα κάναμε ένα απ' τα χειρότερά μας παιχνίδια. Τις τελευταίες αγωνιστικές είχαμε πολύ καλές παρουσίες, όμως με τη σημερινή εμφάνιση κάναμε βήματα... πίσω. Ο Παναιτωλικός διαθέτει εξαιρετική ομάδα, αλλά εμείς ήμασταν χωρίς... αρχή και τέλος. Εύχομαι στον κ. Κεχαγιά που έχει δημιουργήσει πολλή καλή ομάδα, να πανηγυρίσει την άνοδο στη Β΄ Eθνική…”.
Βασίλης Ι. Κόκκοτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: