Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

1ος Διεθνής Αγώνας Κανόε/Καγιάκ Σλάλομ «ΕΥΗΝΟΣ»

Στις 6 με 8 Μαρτίου οι φίλοι του Κανόε – Καγιάκ, δίνουν το ραντεβού τους σε μια κορυφαία και διεθνούς κύρους διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί στην διεθνή πίστα Ολυμπιακών προδιαγραφών του Ευήνου (Αιτωλοακαρνανία), που βρίσκεται στο Χάνι Μπανιά.
Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει τις κατηγορίες του αθλήματος ανδρών – γυναικών και κάτω των 23 ετών. Το άθλημα αυτό είναι ένα δυναμικό σπορ που περιλαμβάνει τις εξής υποκατηγορίες:
Μονό Καγιάκ (ο αθλητής είναι καθιστός μέσα στη βάρκα και χρησιμοποιεί τη διπλή κουτάλα για κουπί).
Μονό Κανό (ο αθλητής είναι γονατιστός στη βάρκα και χρησιμοποιεί κουπί με μονή κουτάλα).
Διπλό κανό (είναι 2 αθλητές μέσα στη βάρκα)
Σκοπός του αθλητή είναι να κατέβει τον ποταμό στο μικρότερο δυνατό χρόνο περνώντας μέσα από τις πράσινες πόρτες με τη ροή του ποταμού και ανάμεσα από τις κόκκινες αντίθετα από τη ροή του ποταμού.
Διοργανωτές είναι ο Ναυτικός Όμιλος Αγρινίου και η Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε / Καγιάκ. Την ευθύνη του συντονισμού έχει η εταιρεία sport – view. Ο Ναυτικός Όμιλος Αγρινίου ιδρύθηκε το 1972 από μία παρέα εκλεκτών Αγρινιωτών, με επικεφαλής τους κ.κ. Κρικελή και Γιοβανίδη. Ύστερα από μία καταπληκτική Ναυτική εβδομάδα που κράτησε στη Ντουγρή και διοργανώθηκε από τους ίδιους (ιδρυτές) ξεκίνησε να αναπτύσσει ,για 1η φορά στην περιοχή, το ναυταθλητισμό!
Στην αρχή λειτούργησαν τα τμήματα στη Ντουγρή, στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στη Σταμνά μέχρι να καταλήξουν στη λίμνη Στράτου όπου και είναι μέχρι σήμερα. Κατά τα χρόνια λειτουργίας του (33 για την ακρίβεια) έχει αναδείξει πρωταθλητές Ευρωπαϊκού, Βαλκανικού και Πανελλήνιου επιπέδου.
Σήμερα διατηρεί 3 τμήματα με επιτυχία : Κολύμβηση, Κανόε /Καγιάκ και Θαλάσσιου Σκι. Το Κανόε /Καγιάκ ήρθε πέρυσι 3ο σε πανελλήνιο επίπεδο και βραβεύτηκε γι αυτή του την κατάταξη. Ο σύλλογός μας διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία Διασυλλογικούς Πανελλήνιους αγώνες με την ονομασία «ΓΕΦΥΡΑ» στο άθλημα του Κανόε /Καγιάκ Σλάλομ το Μάιο του 2007!
Παράλληλες Δραστηριότητες
Τοξοβολία: Στόχοι τοξοβολίας που θα συμμετάσχουν οι θεατές για αναψυχή αλλά και διαγωνισμό με δώρα και πολλές εκπλήξεις! Στην τοξοβολία μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές και παιδιά.
Mountain – Bike: Θα υπάρχουν ενοικιαζόμενα ποδήλατα για βόλτες και εξερευνήσεις στο χώρο με οδηγό την θέληση για όμορφες στιγμές!
Επίδειξη Playboat: Θα γίνει επίδειξη καθώς και δοκιμή των ενδιαφερόμενων για Κανόε/Καγιάκ playboat με φιγούρες και παιχνίδια μέσα στο νερό!
Την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης θα γίνει πάρτι έκπληξη από τους ιθύνοντες της διοργάνωσης με συμμετοχή μόνο όσων είναι μασκαρεμένοι!
Λίγα λόγια για τον χώρο:
Ο χώρος στην τοποθεσία Χάνι Μπανιά, είναι ασύγκριτης ομορφιάς και εκεί έχουν μείνει αναλλοίωτες όλες οι πτυχές της φύσης που τον περιβάλλει!
Πριν από 4 χρόνια όταν και ολοκληρώθηκε το έργο της κατασκευής της τεχνητής πίστας Κανόε /Καγιάκ Σλάλομ στον Εύηνο ποταμό (θέση Μπανιά) όλοι είδαμε μία νέα ευκαιρία αθλητικής αλλά και τουριστικής ανάπτυξης να ανοίγεται για τον τόπο μας! Σε αυτό τον χώρο υπάρχουν δυνατότητες εκμετάλλευσης και ανάπτυξης για μεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού αλλά και τουρισμό από όλο τον κόσμο μιας και είναι μια τοποθεσία η οποία συνδυάζει σχεδόν όλα τα στοιχεία, στα οποία ο παγκόσμιος τουρισμός έχει ρίξει όλο το βάρος του πλέον!
Φέτος με τον αγώνα αυτό (είναι η 1η Πανελλαδικά προσπάθεια για τη διοργάνωση Διεθνούς Αγώνα από ένα σωματείο) ανοίγεται μία νέα σελίδα στον αθλητικό τόπο αυτό και γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να αναδείξουμε εκτός της πανέμορφης αυτής πίστας (σε παγκόσμιο επίπεδο) την πραγματική ομορφιά και τις απίστευτες δυνατότητες αυτού του χώρου!
Βασίλης Ι. Κόκκοτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: