Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Παύλος Μοσχολιός: Ανάγκη επανέναρξης των εργασιών στο υπό ανέγερση νέο Νοσοκομείο Αγρινίου

Την ανάγκη επανέναρξης των εργασιών στο υπό ανέγερση νέο Νοσοκομείο Αγρινίου επισημαίνει ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτριο Ρέππα.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
Κύριε Υπουργέ,
Δέκα μέρες μετά τις εθνικές εκλογές, στις 14 Οκτωβρίου 2009, η κατασκευάστρια εταιρεία του νέου Νοσοκομείου Αγρινίου προέβη σε διακοπή εργασιών, με αιτιολογικό ότι καθυστερεί πλέον του διμήνου η πληρωμή δόσης από τη ΔΕΠΑΝΟΜ.
Η ανέγερση του νέου Νοσοκομείου είχε ξεκινήσει το 2003 και μετά από πολλά προβλήματα (καθυστερήσεις, αλλαγή αναδόχου κλπ) έχει κατασκευαστεί το μεγαλύτερο μέρος των κτιριακών εγκαταστάσεων και έχει ολοκληρωθεί το 45-50% του συμβατικού αντικειμένου του έργου. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την παράδοση του έργου τον Οκτώβριο του 2010.
Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση οξύνει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος στον τομέα της παροχής υπηρεσιών Υγείας, γεγονός που καταδεικνύεται και από το ότι το ποσοστό των ατόμων που χρήζουν νοσηλείας και νοσηλεύονται εκτός Νομού έχει ξεπεράσει το 45%.
Κύριε Υπουργέ,
Επειδή ο τόπος δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις στην κατασκευή του νέου Νοσοκομείου, και επειδή η ΔΕΠΑΝΟΜ περιέρχεται στο Υπουργείο σας, παρακαλώ να αναλάβετε άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την επανέναρξη των εργασιών.
Με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΑΥΛΟΣ Π. ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: