Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-0

Ισόπαλο τελικά χωρίς τέρματα (0-0) έληξε το παιχνίδι του Παναιτωλικού και της Καλαμάτας, το οποίο διεξήχθη στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής.Οι γηπεδούχοι είχαν μια σαρωτική υπεροχή στο α΄ ημίχρονο χάνοντας κραυγαλέες ευκαιρίες,, που όμως δεν είχε συνέχεια καθώς το άγχος και η νευρικότητα ήταν τα στοιχεία που τους κατέβαλαν στην επανάληψη. Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μια την άλλη με μοιραίο παίχτη τον Πέτρο Ζουρούδη, ενώ το κερασάκι στην τούρτα των χαμένων ευκαιριών έβαλε ο Μουμίν στο 45+1, όταν από δύο μέτρα και προ του Μπαλτιμά, έστειλε τη μπάλα στα ουράνια.
Έτσι αν και ο Παναιτωλικός ήταν πολύ καλός στο α΄ ημίχρονο τελικά δεν μπόρεσε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ, που θα τον έβαζε μπροστά στο σκορ προκειμένου να προσθέσει στη συλλογή του ένα ακόμη τρίποντο.
Η εξαιρετική λοιπόν εμφάνιση του Παναιτωλικού, στο πρώτο ημίχρονο μετατράπηκε σε μέτρια και αγχώδη στο δεύτερο. Οι επιθετικοί του Παναιτωλικού προσπαθούσαν με ανορθόδοξο τρόπο να περάσουν τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή ενώ η Καλαμάτα αμυνόταν έξυπνα, βγαίνοντας με κάθετες πάσες στην επίθεση. Μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει και ένα γκολ στις δύο ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν αν ο Μανιάτης δεν πραγματοποιούσε ισάριθμες καθοριστικές επεμβάσεις. Την εστία της αγρινιώτικης ομάδας υπερασπίστηκε για μια ακόμη φορά με επιτυχία ο Μανιάτης δικαιώνοντας τον προπονητή του, ο οποίος έχει πλέον δύο εναλλακτικές και πολύ καλές λύσεις για την υπεράσπιση της εστίας της ομάδας του.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Στο 7ο λεπτό ο Ζουρούδης μόνος προ του Μπαλτιμά από πολύ κοντά μετά την έξοχη μπαλιά του Χάτζιτς, δεν θα μπορέσει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της φιλοξενούμενης ομάδας..
Στο 16ο ο Μπαϊκαρά θα ελιχθεί θαυμάσια και θα μεταβιβάσει στον Ζουρούδη που θα σουτάρει απελπιστικά άουτ.
Τρία λεπτά αργότερα η ιδανική μπαλιά του Μπαϊκαρά θα έχει τελικό αποδέκτη τον Ζουρούδη , που αντί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαλτιμά θα προτιμήσει την αγκαλιά του έμπειρου πορτιέρο.
Στο 44ο ο Ζουρούδης θα ανατραπεί από τον Κωνσταντόπουλο με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Ζουρούδης θα αναλάβει με δική του πρωτοβουλία την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά ο Μπαλτιμάς θα αποκρούσει πέφτοντας στην αριστερή του γωνία. Στη συνέχεια της φάσης και σε εκτέλεση κόρνερ μετά από σύγχυση στα αντίπαλα καρέ ο Μουμίν από δύο μέτρα θα καταφέρει να στείλει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα της Μαύρης Θύελλας !!!
Στο 50ό ο Πορτουλίδης θα σουτάρει από το ημικύκλιο για να αποκρούσει εκπληκτικά ο Μανιάτης σώζοντας την εστία του Παναιτωλικού από βέβαιη παραβίαση.
Τέλος στο 81ο λεπτό ο Καλαγκάνης θα επιχειρήσει να πλασάρει τον Μανιάτη, που με υπεράνθρωπη προσπάθεια και με τη βοήθεια του οριζοντίου δοκαριού θα στείλει τη μπάλα κόρνερ. Άριστη η διαιτησία του θεσσαλονικέα Παπαδόπουλου.
Κίτρινες κάρτες δέχτηκαν οι Γκόλιας, Χρυσάφης, Καμινιώτης , Τσιμικλής, Καλαγκάνης και Τόσκας.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μανιάτης, Μπακάκης, Μόρετς, Μουμίν (67’ Στογιάνοβιτς), Μπαϊκαρά, Χάντζιτς (57’ Λόπες), Γκόλιας, Αναστασιάδης, Ζουρούδης, Δέντσας, Θεοδωρίδης (77’ Χρυσάφης)
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μπαλτιμάς, Κωνσταντόπουλος Α., Ντεκίδης (68΄ Ηλιόπουλος), Καμινιώτης (87’ Δασκαλάκης), Τσιμικλής, Τάσιτς, Μανιάτης, Καλαγκάνης, Τόσκας, Πουρτουλίδης (78΄ Καλογερόπουλος Ι.), Παπουτσής.Στο ημίχρονο του αγώνα τιμήθηκαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Παναιτωλικού, οι οποίοι το 1975 κέρδισαν το πρωτάθλημα και ανέβασαν την ομάδα μας στην Α’ Εθνική. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Φώτης Κωστούλας παρέδωσε σε κάθε ποδοσφαιριστή φανέλα με το όνομά του και ο κόσμος τους αποθέωσε. Η χοροεσπερίδα που γίνεται απόψε είναι αφιερωμένη στην ομάδα εκείνη και θα τιμηθούν παράγοντες, προπονητές και ποδοσφαιριστές.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΕΛΕΖΩΝΗ
ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Κάντε ένα κλικ στην παρακάτω ζεύξη και ....είστε μέσα στο γήπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: