Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2009

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας στην 25η PHILOXENIA
Τιμητική διάκριση για την οργάνωση του περιπτέρου, απέσπασε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην 25η PHILOXENIA που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη (29/10 – 1/11/2009).
Πρόκειται για το ειδικό βραβείο του Διοργανωτή (HELEXPO) η απονομή του οποίου έγινε στον εκθετήριο χώρο της Νομαρχίας.
Με τον τρόπο αυτό επιβραβεύθηκε, για μια ακόμη φορά, η παρουσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε μια μεγάλη διεθνή έκθεση τουρισμού, πετυχαίνοντας στόχους όπως την ανάδειξη των μεγάλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού στον τομέα του τουρισμού και την προβολή της Αιτωλοακαρνανίας. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Άντζελα Γκερέκου η οποία βρέθηκε στο περίπτερο της Νομαρχίας.
Να σημειωθεί ότι η προσέλευση στον εκθετήριο χώρο ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Οι επισκέπτες γνώρισαν την Αιτωλοακαρνανία μέσω των εκδόσεων, του ηλεκτρονικού υλικού, αλλά και των προϊόντων (κρασί, ελιές, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, τυροκομικά προϊόντα και γλυκά που προσέφερε ο συνεταιρισμός γυναικών Θέρμου «ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΓΗ»).
«Προβάλουμε την Αιτωλοακαρνανία, την υπερηφάνεια και το έργο των κατοίκων της.
Ο νομός είναι ιδανικός τόπος προορισμού για όλες τις εποχές αλλά και τόπος για την ανάπτυξη της παραθεριστικής κατοικίας.
Συντονίζουμε μια προσπάθεια μελετημένη, έτσι ώστε να αυξηθούν οι υποδομές αλλά κυρίως το εισόδημα από τον τουρισμό. Αγωνιζόμαστε να κερδίσουμε χαμένο χρόνο και χαμένο χρήμα, ανοίγοντας καινούριους δρόμους ορθολογικής τουριστικής ανάπτυξης, σε ένα τόπο που είναι φιλημένος από τον Θεό», ανέφερε μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος.

Συνεδριάζει την Παρασκευή το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο
Συνεδριάζει την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009 στις 10:30 το πρωί, το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο (Σ.Ν.Ο.) στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας (Διοικητήριο, Μεσολόγγι).
Τα θέματα που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση είναι:
-Μέτρα και δράσεις Πρόληψης Πλημμυρικών Φαινομένων.
-Η εμπλοκή των φορέων στην άμεση Αντιμετώπιση Πλημμυρικών Φαινομένων.

Δηλώσεις - μεταβολές στα ελαιοτεμάχια
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώνεται ότι οι ελαιοκαλλιεργητές που έχουν μεταβολές στα καταχωρημένα τους στοιχεία του Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών στον Ελαιοκομικό Τομέα (ΣΓΠ-ΕΤ) ή θέλουν να δηλώσουν νέα ελαιοτεμάχια, αλλά και οι ελαιοκαλλιεργητές που δεν έχουν υποβάλλει μέχρι σήμερα αίτηση Ελαιοκαλλιέργειας στο ΣΓΠ-ΕΤ έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, αίτηση τροποποίησης ή αίτηση νέας εγγραφής στο ΣΓΠ-ΕΤ.
Η υποβολή των αιτήσεων τροποποίησης ή νέας εγγραφής θα γίνεται μέχρι 30/11/2009.
Με την υποβολή της αίτησής τους, οι παραγωγοί θα πρέπει να επιδεικνύουν την αστυνομική τους ταυτότητα και να προσκομίζουν απαραίτητα τα αποδεικτικά και δικαιολογητικά των προτεινόμενων μεταβολών.
Στην περίπτωση που ο παραγωγός δεν προσέρχεται ο ίδιος αλλά εκπροσωπείται, απαιτείται η προσκόμιση νομίμου εγγράφου εκπροσώπησης.
Ως μεταβολές εννοούνται κάθε αλλαγή ή προσθήκη αλφαριθμητικών και χαρτογραφικών στοιχείων ή πληροφοριών της εκμετάλλευσης του καλλιεργητή επί ενός εκάστου των ελαιοτεμαχίων του.
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ο παραγωγός, μετά την ενυπόγραφη υποβολή του αιτήματος του, λαμβάνει βεβαίωση κατάθεσης ή αντίγραφο της καρτέλας του Μητρώου εφόσον έχει γίνει η εισαγωγή των νέων στοιχείων στη Βάση Δεδομένων και εφόσον παραμένει η εκκρεμότητα αυτή δηλώνεται.
Για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά περίπτωση αλλά και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης στα τηλέφωνα 26310-55536 και 6945-855184 (κινητό) στον υπεύθυνο του ΣΓΠ-ΕΤ κ. Φλούντζη Κων/νο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: