Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-2

ΣΕ «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ»… ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΛΕΟΝ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ, ΕΧΑΣΕ 2-1 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ Του Κώστα Γιαλαμά Ήταν στραβό το κλήμα… Το «έφαγε» και ο Αγροτικός…Πραγματοποιώντας μέτρια έως κακή εμφάνιση σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και δείχνοντας πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αναμέτρησης, ο Αγροτικός υποχρεώθηκε σε πολύ φυσιολογική ήττα από τον Παναιτωλικό με σκορ 1-2. Γεγονός είναι πως τα περιθώρια πλέον για τους «σταχυοφόρους» στενεύουν επικίνδυνα, με δεδομένο το ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί στη συνέχεια. Από την πλευρά του, ο Παναιτωλικός έδειξε δείγματα του σπουδαίου υλικού που διαθέτει, πραγματοποιώντας ένα σχετικά εύκολο «πέρασμα» από μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύει όλες της ομάδας της κατηγορίας. Η ομάδα του Αγρινίου εκμεταλλεύτηκε πλήρως τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο μέρος, πέτυχε δύο τέρματα και προσέφερε τεράστια χαρά στους περίπου 250 φιλάθλους που την ακολούθησαν στον Εύοσμο, ενώ παράλληλα πανηγύρισε το πρώτο της εκτός έδρας «τρίποντο» στη Β’ Εθνική.

Η αδράνεια «πληρώθηκε»
Πολύ χαλαρά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Αγροτικού Αστέρα και ήταν ευνόητο πως θα το… πληρώσουν, μιας και ο Παναιτωλικός διαθέτει παίκτες με μεγάλη κλάση για την κατηγορία. Πάντως, οι «σταχυοφόροι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα για δύο περιπτώσεις ακυρωμένων τερμάτων στο πρώτο μέρος, με τον Γέβντοβιτς αφενός να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ και το τέρμα του Μπάρμπα να ακυρώνεται λόγω φάουλ που προηγήθηκε από τον Κούτση στον Αναστασιάδη. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν δύο φορές απέναντι στον Γιακουμή και ευτύχησαν να εκμεταλλευτούν σε ποσοστό 100% τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, παίρνοντας σαφέστατο προβάδισμα για την επικράτηση από το πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα, το τέρμα που σημείωσαν οι Αγρινιώτες στις καθυστερήσεις αποτέλεσε «μαχαιριά» στις βλέψεις του Αγροτικού, καθώς ήταν πολύ δύσκολο να αντιδράσει, όντας δύο τέρματα πίσω.
Προσπάθησε, αλλά… δεν μπόρεσε
Ο Γιώργος Φοιρός προσπάθησε στην επανάληψη με τις αλλαγές που πραγματοποίησε να αλλάξει τον ρου της αναμέτρησης, όμως ήταν δεδομένο πως άπαντες οι «σταχυοφόροι» βρίσκονταν σε πολύ κακή ημέρα και κανείς δεν μπορούσε να βοηθήσει τις προσπάθειες για εύρυθμη επιθετική λειτουργία. Σε μια περίπτωση που δεν προμήνυε παράβαση, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να σκοράρουν από την «άσπρη βούλα», γεγονός που καλλιέργησε ελπίδες για διεκδίκηση τουλάχιστον της ισοπαλίας. Στα περίπου τριάντα λεπτά που απέμειναν όμως μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, οι «σταχυοφόροι» προσπάθησαν να απειλήσουν αποκλειστικά με ανώφελα γεμίσματα στην περιοχή του Μανιάτη, τα οποία δεν δυσκολεύτηκαν να ανακόψουν οι υψηλόσωμοι αμυντικοί του Παναιτωλικού. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν ούτε την πτώση στην απόδοση των Αγρινιωτών μετά το 65’, αλλά και τις λανθασμένες όπως αποδείχθηκε αλλαγές του Γκόγκιτς που «έκλεισε» την ομάδα του στην περιοχή, αλλά δεν το «πλήρωσε» λόγω της αδυναμίας του Αγροτικού να φτάσει στη δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων.

Το φιλμ του αγώνα
13 Σέντρα Δεινόπαπα από τα δεξιά, προβολή Γέβντοβιτς, η μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο επόπτης ακυρώνει το γκολ ως οφσάιντ
16 Γέμισμα Χασιώτη, ο Δεινόπαπας προλαβαίνει με κεφαλιά την έξοδο του Μανιάτη, αλλά η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ
31 ΓΚΟΛ… Σέντρα Μπαϊκαρά στον Γκούρμα, πάσα στον επερχόμενο Ζουρούδη, με ψύχραιμο πλασέ ο τελευταίος κάνει το 0-1
43 Εκτέλεση φάουλ του Μπλαζέφσκι, ο Μπάρμπας στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώνεται για φάουλ που προηγήθηκε από τον Κούτση στον Αναστασιάδη
45+2 ΓΚΟΛ… Σέντρα Μπαϊκαρά από τα δεξιά, αδράνεια της άμυνας του Αγροτικού, ο Θεοδωρίδης με ωραίο σουτ κάνει το 0-2
63 Σπρώξιμο Παλαιολόγου στον Γέβντοβιτς, ο διαιτητής Βασιληάς καταλογίζει το πέναλτι. Ο Μπεκιάρης στέλνει τον Μανιάτη στην αντίθετη γωνία και μειώνει σε 1-2
Γκόγκιτς: «Μέτρησε η συγκέντρωση μας»
Φανερά ικανοποιημένος και χαρούμενος από την επικράτηση της ομάδας του σε μια ιδιαίτερα δύσκολη έδρα εμφανίστηκε ο προπονητής του Παναιτωλικού Σίνισα Γκόγκιτς που υπογράμμισε: «Πήραμε ένα σπουδαίο τρίποντο σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια έμπειρη ομάδα της κατηγορίας. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, καθώς εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Κερδίσαμε όλες τις μονομαχίες, αλλά αυτό που θεωρώ πως μέτρησε για τη νίκη μας, ήταν η συγκέντρωση μας στα ενενήντα λεπτά του παιχνιδιού. Συγχαρητήρια σ’ αυτόν τον υπέροχο κόσμο που μας ακολούθησε κι εδώ και ευτυχώς μπορέσαμε να τον ευχαριστήσουμε. Μπήκαμε αποφασισμένοι για το διπλό εδώ στον Εύοσμο, κάτι που καταφέραμε με πάθος και συγκέντρωση σε όλο το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να αγωνιστούμε με αντεπιθέσεις και δικαιωθήκαμε. Καλή συνέχεια στον Αγροτικό που έχει μια πολύ καλή ομάδα και θεωρώ πως λίγοι θα περάσουν από εδώ».
Φοιρός: «Πληρώσαμε την έλλειψη πάθους»
Απογοητευμένος από την εξέλιξη του παιχνιδιού και την ήττα της ομάδας του από τον Παναιτωλικό, εμφανίστηκε ο προπονητής του Αγροτικού Αστέρα Γιώργος Φοιρός που τόνισε χαρακτηριστικά: «Για να πάρεις αποτέλεσμα σε μια έδρα όπως του Ευόσμου, σίγουρα χρειάζεται και η τύχη, με τον Παναιτωλικό σίγουρα να την έχει, καθώς σκόραρε στις δύο ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε να πλαγιοκοπήσουμε, να φτάσουμε στην επίτευξη του γκολ, το οποίο πετύχαμε, αλλά δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε περαιτέρω, γνωρίζοντας την ήττα. Όταν μπαίνεις τόσο χαλαρά στο γήπεδο, σίγουρα ο αντίπαλος θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί. Εμείς αγωνιστήκαμε χωρίς πάθος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και το πληρώσαμε όπως ήταν απόλυτα λογικό. Ασφαλώς είναι ένα δύσκολο απόγευμα για εμάς που καλούμαστε να ξεπεράσουμε την ήττα και να ανακάμψουμε στις επόμενες αγωνιστικές του πρωταθλήματος». Κληθείς να κάνει ένα σχόλιο για τις πολλές ανατροπές στο πρωτάθλημα ο έμπειρος προπονητής ανέφερε: «Πολύ δύσκολα συναντάς δυνατές έδρες στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, καθώς οι περισσότερες ομάδες είναι ισάξιες. Το πρωτάθλημα μπορώ να το χαρακτηρίσω συγκλονιστικό και ελπίζω να αρέσει αυτό στον κόσμο, ο οποίος καλείται να στηρίξει ακόμη περισσότερο».

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Γιακουμής, Σκλιοπίδης, Παπαδόπουλος Ν., Παπαδόπουλος Γ. (73’ Τσουκαλίδης), Μπάρμπας, Χασιώτης, Δεινόπαπας (46’ Γέζιτς), Κούτσης, Μπεκιάρης (66’ Στεφανίδης), Μπλαζέφσκι, Γέβτζοβιτς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μανιάτης, Γκόλιας, Μόρετς, Αναστασιάδης, Παλαιολόγος, Μουμίν, Δέντσας, Μπαϊκαρά (84’ Μανίκας), Θεοδωρίδης (70’ Βούκοβιτς), Γκούρμα (57’ Χάντζιτς), Ζουρούδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: