Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: 36 χρόνια από την Εξέγερση

Ολοκληρώθηκε η πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 36η επέτειο της Εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου.
Στην κορυφή της πορείας ήταν η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου την οποία κρατούσαν μέλη του ΔΣ της ΕΦΕΕ. Ακολουθούσε ο Σύνδεσμος Εξορισθέντων-Φυλακισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 και οι φοιτητικοί συλλογοι με επικεφαλής το πανό του ΕΜΠ, όπου αναγράφονται τα βασικά αιτήματα των φοιτητών.
Ολιγόλεπτη στάση των διαδηλωτών έγινε στο Σύνταγμα, όπου έπεσαν νεκροί οι Κουμής και Κανελλοπούλου.
Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα η κεφαλή της πορείας έφτασε στην πρεσβεία των ΗΠΑ και το μπλοκ του ΚΚΕ λίγο μετά τις 7 απόγευμα.
Μία σύλληψη και 12 προσαγωγές έγιναν από την Αστυνομία, πριν και κατά τη διάρκεια της πορείας.
Στις 16.30 συνελήφθη στην οδό Ακαδημίας ένας νεαρός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν μία βόμβα μολότοφ, μία κροτίδα, μάσκα και σπίρτα.
Οι υπόλοιπες προσαγωγές έγιναν σε διάφορα σημεία της Αθήνας προληπτικά ή για επιθετική συμπεριφορά εναντίον αστυνομικών, ή γιατί ορισμένοι είχαν στην κατοχή τους αντιασφυξιογόνες μάσκες.Οι προσαχθέντες και ο συλληφθείς οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια.

Στις 18:15 δημιουργήθηκε ένταση κοντά στο Χίλτον, όταν ομάδα νεαρών από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών πέταξαν αντικείμενα εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι με τη σειρά τους απάντησαν με ένα δακρυγόνο και μία χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, χωρίς να υπάρξει άλλη συνέχεια.
Μικροπεισόδια αναφέρθηκαν περί τις 7:00 το απόγευμα και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ύψος του Αρείου Πάγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: