Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και πολίτες της πόλης του Αγρινίου, προχώρησαν σε μια εντυπωσιακή ενέργεια καταλαμβάνοντας το Δημαρχείο της πόλης σε ένδειξη συμπαράστασης σε όλους τους συλληφθέντες και τους διωκόμενους της πρόσφατης εξέγερσης, αλλά και σε ένδειξη συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάληψης δεν προκλήθηκαν επεισόδια σε βάρος υπαλλήλων του δήμου. Αμέσως κινητοποιήθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας και το κτήριο τέθηκε υπό παρακολούθηση καθώς φοβήθηκαν για τυχόν επεισόδια και φθορές. Στον αντίποδα τα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση ενώ προχώρησαν σε διανομή εντύπου ενημερωτικού υλικού.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
ΝΑ ΜΟΛΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Σαν ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της όξυνσης του κοινωνικού αγώνα, στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους συλληφθέντες και τους διωκόμενους της εξέγερσης του Δεκέμβρη και σε όλους τους ομήρους του κράτους. Αντιλαμβανόμαστε την αλληλεγγύη ως συνέχιση του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης καταλαμβάνουμε το Δημαρχείο Αγρινίου από το πρωί της Τετάρτης 31 Δεκεμβρίου και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.
Αγωνιζόμαστε για το γκρέμισμα κάθε φυλακής για την κατάργηση του εγκλεισμού. Αγωνιζόμαστε ενάντια στη θεσμισμένη εκμετάλλευση και καταπίεση από το κράτος και το κεφάλαιο.
Η κατάληψη ως δράση και ως διαδικασία απελευθερώνει το κτίριο του Δημαρχείου από το θεσμικό του ρόλο. Διακόπτοντας την ομαλή λειτουργία του δημιουργούμε έναν ελεύθερο κοινωνικό χώρο που στοχεύει στην αντιπληροφόρηση έξω και ενάντια στην κρατική προπαγάνδα των ΜΜΕ. Θέλουμε να κάνουμε την κατάληψη αφετηρία δράσης που θα παραχθεί μέσα από την πολιτική ζύμωση και συνδιαμόρφωση.
Όλες σι αποφάσεις παίρνονται από την συνέλευση της κατάληψης που είναι ανοιχτή σε όλους. Λειτουργούμε αυτοοργανωμένα και συλλογικά, έχουμε όλοι λόγο και ισότητα στο λόγο, είμαστε ενάντια σε κάθε λογής κεντρικά όργανα, αρχηγούς ιεραρχία, ηγετικές ομάδες πρωτοπορίες εφαρμόζοντας τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας.
Αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε γιορτές και άλλες τέτοιες αηδίες την στιγμή που ο Παλαιστινιακός λαός δέχεται μια νέα πρόστυχη επίθεση από τον μπάτσο της καπιταλιστικής κυριαρχίας στην περιοχή. Στους 350 έχουν φτάσει οι νεκροί και χιλιάδες οι τραυματίες. Δεν κρατάμε «πολιτική ίσων αποστάσεων», είμαστε ολόψυχα με την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού και των αντικαθεστωτικών Ισραηλινών.

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ THΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥΑΓΡΙΝΙΟ 31/12/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: