Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-2

Το...θαύμα που αρκετοί περίμεναν να γίνει στην Κατερίνη δεν έγινε ποτέ. Ο Παναιτωλικός επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και με δυο γκολ στο δεύτερο μέρος κέρδισε 2-0 τον ουραγό αλλά αξιόμαχο Εθνικό, στον αγώνα που είχε αναβληθεί προχθές λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου. Έτσι, η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά πέρασε στη δεύτερη θέση, αν και οι Αγρινιώτες νιώθουν πρώτοι στο...γήπεδο, θεωρώντας ότι κακώς επιστρέφονται οι βαθμοί (στον ΠΑΟΝΕ εν προκειμένω) από την υπόθεση της Αλεξανδρούπολης. Από τους νικητές εξαιρετικός ήταν ο γκολκίπερ Νίκος Μπαμπανιώτης, ενώ πολλή δουλειά έκαναν οι δυο σκόρερ, Πέτρος Ζουρούδης (με το γκολ-πέναλτι είναι πρώτο "κανόνι" στον όμιλο με οκτώ τέρματα) και Ντελγκάδο Τσικίνιο ("κλείδωσε" τη νίκη στο 69΄ με ασύλληπτο σουτ), αλλά και ο Μουμίν. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Πιερίας, με τους Κορμαρή, Δημητρίου και Χρυσόπουλο για πρώτη φορά στη σύνθεσή της (οι δυο πρώτοι ήταν διακριθέντες, μαζί με τους Σπανό και Ποτουρίδη) παραμένει στον "βυθό" της κατάταξης και όσο περνά ο καιρός φαίνεται ότι δύσκολα θα αποφύγει το...μοιραίο.
Στο πρώτο μέρος ο Εθνικός κοίταξε στα...μάτια τον αντίπαλό του, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν την πρώτη ευκαιρία στο 7΄, όταν ο Σπανός μπλόκαρε το σουτ του Παπαποστόλου. Στο 13΄ ο Μπαμπανιώτης έδιωξε στη γραμμή την κεφαλιά του Λαζαρίδη, μετά από κόρνερ του Ποτουρίδη. Στο 20΄ ο Καλαμπάκας σέντραρε, ο Χρυσόπουλος έπιασε κοντινή προβολή, αλλά ο πορτιέρο του Παναιτωλικού έδωσε πάλι τη λύση. Στο 27΄ ο Σπανός έδιωξε σε κόρνερ την κοντινή προβολή του Ντελγκάδο, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Στο 53΄ ο Μουμίν κέρδισε πέναλτι από το Σαμανίδη, το οποίο αμφισβήτησαν έντονα οι γηπεδούχοι, αφού ο τελευταίος βρήκε πρώτα τη μπάλα. Ο Ζουρούδης δεν χαρίστηκε από τα έντεκα βήματα, κάνοντας το 0-1. Στο 69΄ ήρθε και το 0-2 με ωραίο σουτ του Ντελγκάδο. Στο 70΄ ο Μπαμπανιώτης είπε "όχι" στο πλασέ του Καλαμπάκα, ενώ στο 78΄ ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ για τους Κατερινιώτες, που πέτυχε ο Τσιμόπουλος (ο ρέφερι έδειξε σέντρα, αλλά επικράτησε η γνώμη του βοηθού Βαράση). Στο 88΄ αμυντικοί και...λάσπη στέρησαν από τον Κορμαρή ένα γκολ, ενώ στο 91΄ ο Μπαμπανιώτης έδιωξε σε κόρνερ καλοτραβηγμένο φάουλ του Ραπτόπουλου.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζήλος (Ξάνθης)
53' Ζουρούδης (πεν.)
69' Ντελγκάδο
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΣΠΑΝΟΣ, ΣΑΜΑΝΙΔΗΣ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ, ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΤΟΥΡΙΔΗΣ, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, ΚΟΡΜΑΡΗΣ, ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Σάκης Κωτσιόπουλος
ΑΛΛΑΓΕΣ: 59' Ραπτόπουλος αντί Χρυσόπουλου
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: ΜΠΑΜΠΑΝΙΩΤΗΣ, ΜΠΕΛΕΒΩΝΗΣ, ΝΑΪΝΤΟΣ, ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ, ΜΟΥΜΙΝ, ΔΕΝΤΣΑΣ, ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΚΟΜΕΣΙΔΗΣ, ΖΟΥΡΟΥΔΗΣ, ΝΤΕΛΓΚΑΔΟ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Νίκος Κεχαγιάς
ΑΛΛΑΓΕΣ: 65' Κουτσουρές αντί Μπελεβώνη, 80' Παλαιολόγος (-) αντί Ντελγκάδο, 87' Μανίκας (-) αντί Παπαποστόλου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μουμίν, Κομεσίδης, Χαραλαμπάκης
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Μετά το παιχνίδι, ο τεχνικός του Παναιτωλικού, Νίκος Κεχαγιάς, υποστήριξε: "Αισθανόμαστε πρώτοι και θα μείνουμε εδώ μέχρι τέλους. Σε ένα τόσο κακό γήπεδο, μέτρησε πολύ ότι προηγηθήκαμε στο σκορ. Απορώ πως ο Εθνικός έχει μόνο δέκα βαθμούς". Από την άλλη πλευρά, ο Σάκης Κωτσιόπουλος είπε: "Όποιος έβαζε πρώτος γκολ και ήταν τυχερός θα κέρδιζε. Δεν ξέρω αν προλαβαίνουμε να σωθούμε, αλλά σε κάθε παιχνίδι θα παλεύουμε. Κάποιος θα την...πληρώσει".
Δημήτρης Δερμίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: