Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Θάνος Μωραΐτης: «Απανωτά τα κυβερνητικά όχι στην Αιτωλοακαρνανία»

“ Για απανωτά όχι σε δίκαια αιτήματα της Αιτωλοακαρνανίας” κάνει λόγο ο Βουλευτής του Νόμου και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης με αφορμή απαντήσεις Υπουργείων σε Ερωτήσεις που είχε καταθέσει μέσω του κοινοβουλευτικού Ελέγχου.
Πρόκειται για Ερωτήσεις που είχε καταθέσει ο κ. Μωραΐτης για θέματα σημαντικού τοπικού ενδιαφέροντος όπως : οι αποζημιώσεις των Αιτωλοακαρνάνων ελαιοπαραγωγών, τα προβλήματα του Κ.Υ Ναυπάκτου, η ένταξη του Δήμου Θέρμου σε πρόγραμμα ανοικοδόμησης για σεισμοπαθείς περιοχές, η στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Φυτειών αλλά και η δημιουργία Δημοτικού Κέντρου Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στο Αγρίνιο.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας στην απάντησή του για την δημιουργία Δημοτικού Κέντρου Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στο Αγρίνιο απαντά ότι «το αίτημα στερείται των δυνατοτήτων εφαρμογής του επι του πρακτέου». Μια ακόμη άρνηση από το Υπουργείο Υγείας δίνεται όσον αφορά στη στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Φυτειών για το οποίο αναφέρει ότι «δεν μπορεί να στελεχωθεί με νοσηλευτικό προσωπικό» ενώ δεν απαντά επί της ουσίας για την πιθανότητα μετατροπής του Π.Ι Φυτειών σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο. Η τρίτη άρνηση (και αυτή από το Υπουργείο Υγείας) την οποία ο κ. Μωραΐτης χαρακτηρίζει ως «φυγή από την πραγματικότητα», έχει σχέση με το Κ.Υ Ναυπάκτου. Στην απάντησή του το Υπουργείο αναφέρει ότι «με βάση τον οργανισμό του το Κ.Υ είναι πλήρως στελεχωμένο όσο σε διοικητικό και λοιπό προσωπικό». Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «η απάντηση του Υπουργείου είναι εκτός πραγματικότητας και προσπαθεί να αντιστρέψει την δύσκολη καθημερινότητα και τα προβλήματα που βιώνουν οι πολίτες στο Κ. Υ Ναυπάκτου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων».Η τέταρτη κυβερνητική άρνηση αφορά στην ακαρπία και τους Αιτωλοακαρνάνες ελαιοπαραγωγούς. Όπως αναφέρεται στην απάντηση «δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ και δεν αποζημιώνονται διότι οι ζημιές από ακαρπία οφείλονται σε μη καλυπτόμενο ζημιογόνο αίτιο». Τέλος, η πέμπτη άρνηση είναι προς το Δήμο Θέρμου και το αίτημα που έχει διατυπώσει να ενταχθεί σε πρόγραμμα κινήτρων ανοικοδόμησης για σεισμοπαθείς περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: