Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 1-0

ΝΙΚΗ ΧΡΥΣΑΦ(Η)Ι!!!
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 1-0

Μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα και στη σκιά της αυτοκτονίας του ποδοσφαιριστή του Διαγόρα Γιάννη Κοσκινιάτη, με ένα λεπτό σιγής στη μνήμη του, ξεκίνησε η συνάντηση χθες στο Αγρίνιο, μεταξύ δύο ιστορικών ομάδων του Παναιτωλικού και της Δόξας Δράμας. Το γκολ που σημειώθηκε μετά από εύστοχο χτύπημα φάουλ του Γιάννη Χρυσάφη στο 43’, ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη η αγρινιώτικη ομάδα απέναντι στους μαυραετούς του βορρά. Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε πολύ δυνατά και κατάφερε γρήγορα να πάρει τα ηνία του αγώνα έχοντας ένα πρωτοφανές μπαράζ χαμένων ευκαιριών. Έτσι αξιοποιώντας αυτή την υπεροχή και το σάστισμα των φιλουξενουμένων κατάφερε να στρατοπεδεύσει έξω από τα καρέ του Τοπαλίδη πιέζοντας πολλές φορές και με ανορθόδοξο τρόπο να πετύχει το πολυπόθητο γκολ το οποίο θα έλυνε τα πόδια των παικτών του. Το γκολ της λύτρωσης ήρθε στην εκπνοή του α΄ ημιχρόνου. Στη συνέχεια ο Παναιτωλικός πίεσε για ένα δεύτερο τέρμα κάτι το οποίο δεν κατάφερε καθώς οι ποδοσφαιριστές της Δόξας αγωνίστηκαν πολύ καλά και είχαν εφαρμόσει ένα ασφυκτικό πρέσιγκ πάνω στα ατού των αντιπάλων τους. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι αγρινιώτες οπισθοχώρησαν για να διαφυλάξουν το 1-0, ζητώντας παράλληλα το γκολ στην κόντρα. Εκεί κατάφεραν να κάνουν σωστή διαχείριση του εναπομείναντα χρόνου και στέφτηκαν τελικά νικητές κατακτώντας το πολύτιμο τρίποντο, σ’ αυτό το κομβικό σημείο του πρωταθλήματος.
Ο Νίκος Κεχαγιάς παρέταξε την ομάδα του για να αγωνιστεί παίζοντας 4-4-2 ενώ στιες επιθέσεις έβγαιναν σε βοήθεια και οι ακραίοι χαφ. Από την άλλη μεριά ο Κώστας Βασιλακάκης εφάρμοσε ένα 4-5-1, το οποίο στις αντεπιθέσεις μπορούσε να μετεξελιχθεί άνετα σε 4-3-3, καθώς οι δραμινοί είχαν αγωνιστική πειθαρχεία και καλογυμνασμένο σύνολο.
Α΄ ημίχρονο
Η πρώτη καλή ευκαιρία του παιχνιδιού δημιουργήθηκε στο 7ο λεπτό όταν ο Μανίκας σέντραρε στον Ζουρούδη το σουτ του οποίου έφυγε ελάχιστα άουτ.
Δύο λεπτά αργότερα σε σέντρα του Χρυσάφη ο Μανίκας επεχείρησε τη δυνατή κεφαλιά, για να μπλοκάρει εντυπωσιακά με διπλή προσπάθεια ο άριστος Τοπαλίδης.
Στο 14ο ο Ντελγκάδο θα σουτάρει από κοντά , η μπάλα θα προσκρούσει σε πόδι αμυνόμενου, για να καταλήξει κόρνερ.
Νέα ευκαιρία για τον Παναιτωλικό στο 25ο λεπτό με τον Ζουρούδη να παίρνει την κεφαλιά από σέντρα του Χρυσάφη, η μπάλα όμως να καταλήγει λίγο άουτ.
Σ’ αυτό το μπαράζ των χαμένων ευκαιριών για τον Παναιτωλικό η Δόξα απάντησε με τον Γαλακτερό , στο 35ο του αγώνα, που επιχείρησε το δυνατό φαλτσαριστό σουτ, για να μπλοκάρει δύσκολα ο διεθνής τερματοφύλακας του Παναιτωλικού Μπαμπανιώτης.
Στο 43ο λεπτό ο Σουλτανίδης έκανε φάουλ στον Δέντσα. Εκτέλεσε ο μαιτρ του είδους Χρυσάφης σημειώνοντας το 1-0, αφού έστειλε τη μπάλα να αναπαυθεί στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Τοπαλίδη.
Β΄ ημίχρονο
Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου ο Τοπαλίδης θα πέσει στα πόδια του Μανίκα με αυτοθυσία και θα αποσοβήσει ένα σίγουρο γκολ.
Στο 56ο λεπτό ο Χρυσάφης θα εκτελέσει το φάουλ στο οποίο υπέπεσε ο Σουλτανίδης πάνω στο Ζουρούδη, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Τοπαλίδη.
Η κόπωση του Παναιτωλικού από το παιχνίδι της τετάρτης φάνηκε να επηρεάζει την αγρινιώτικη ομάδα. Έτσι οι δραμινοί άρχισαν να βγαίνουν πιο συχνά στην επίθεση. Σε ένα δυνατό σουτ - φάουλ που εκτέλεσε ο Αντρέεφ στο 70ο λεπτό οι φίλαθλοι των γηπεδούχων καρδιοχτύπησαν καθώς είδαν τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ από την εστία του Μπαμπανιώτη.
Πέντε λεπτά αργότερα ο Αντρέεφ εκτέλεσε κόρνερ, ο Μαχαιρούδης πήρε την κεφαλιά για να στείλει όμως τη μπάλα άουτ.
Στο 77ο χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Ντελγκάδο και Ζουρούδης συνδυάσθηκαν υπέροχα, ο τελευταίος σούταρε για να αποκρούσει επί της γραμμής τέρματος ο Σουλτανίδης.
Στο 82ο ο Μαχαιρούδης μπήκε μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού αφού απέσπασε τη μπάλα από τους Καλοκαίρη και Θεοδοσιάδη που έκαναν το τραγικό αμυντικό λάθος, σούταρε σχεδόν εξ επαφής με την εστία για να αποκρούσει εκπληκτικά ο Μπαμπανιώτης.
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ. Ανούσου από τη Λακωνία που
έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Μουμίν.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπαμπανιώτης, Γκόλιας, Καλοκαίρης, Χαραλαμπάκης, Θεοδοσιάδης, Μουμίν, Δέντσας, Χρυσάφης (86’ Φελεγκάκης), Ντελγκάδο (89’ Πάβελα), Μανίκας (64’ Κουτσουρές), Ζουρούδης.ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Τοπαλίδης, Μπαξεβανίδης, Σουλτανίδης, Πόλγκαρ, Γαλακτερός, Ρούτσης, Αθανασιάδης (46’ Αντρέεφ), Σκαρλάτος (46’ Πινδώνης), Μαχαιρούδης, Τσουκαλάς (67’ Παπαστεργίου), Μουρατίδης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ http://panetolikosgfc.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: