Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΜΑΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ


Καραγιάννης Θωμάς
Αιρετός ΚΥΣΠΕ
Τηλ: 6974/750406

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αγαπητοί μου συνάδελφοι,
Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, όπου για μια ακόμη φορά με εκλέξατε να σας εκπροσωπήσω στο ΚΥΣΠΕ, αισθάνομαι την υποχρέωση να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή με την οποία με περιβάλλετε, αλλά και τη μέγιστη εμπιστοσύνη που μου επιδεικνύετε.
Ευελπιστώ πάντα με τη δική σας σύμπλευση και συνεργασία να υπηρετήσω το θεσμό του Αιρετού που κατακτήθηκε με αγώνες και συνυφάνθηκε με οράματα και κλαδικούς στόχους, εκφράζοντας, τη δυναμική του κλάδου, όπως αυτή διαμορφώνεται στη βάση.
Το αποτέλεσμα σαφές και το μήνυμα των εκλογών σαφέστατο. Κάποιοι δυστυχώς είχαν πιστέψει, ότι με τον εκμαυλισμό των συνειδήσεων, τον αυταρχισμό και την αλαζονεία μπορούσαν να «εξαγοράσουν» την ψήφο των συναδέλφων και να αναδείξουν τη ΔΑΚΕ πρώτη δύναμη στο εκπαιδευτικό – συνδικαλιστικό κίνημα. Διαψεύστηκαν.
Χιλιάδες εκπαιδευτικών αποδοκίμασαν την πολιτική της Ν.Δ. και των εντολοδόχων Προϊσταμένων, που με πελατειακές σχέσεις, υποσχέσεις και πιέσεις προσπάθησαν να επηρεάσουν τη βούληση των συναδέλφων.
Χιλιάδες εκπαιδευτικών έστειλαν με την ψήφο τους πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση της Ν.Δ., ότι αντιτίθενται στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της.
Το γεγονός αγαπητοί συνάδελφοι, ότι ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μου, για να συμπορευτούμε και την επόμενη διετία μαζί και πάλι για συνέχιση των προσπαθειών μου από τη θέση του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ, αποτελεί για μένα ηθικό συμβόλαιο υποχρέωσης απέναντί σας και ταυτόχρονα στέλνει αισιόδοξο μήνυμα, ότι ο Αιρετός δεν είναι προέκταση της διοίκησης, αλλά μέσο διεκδίκησης, αλληλεγγύης και πάλης, που εμπνέει στους εκπροσωπούμενους αίσθημα ασφάλειας και απονομής δικαιοσύνης.
Με ευθύνη και υπευθυνότητα, θα εντείνω τις προσπάθειές μου απέναντι στα δρώμενα, με ευρύτητα δημιουργικού πνεύματος, που εμπνέει σεβασμό και καθίσταται υπολογίσιμη δύναμη αντίστασης στους φορείς της εξουσίας, με παντελή απόρριψη λογικών και μεθόδων πελατειακών σχέσεων, φίλαυτης προβολής και συμπεριφοράς, που θέτουν υπεράνω όλων την παραταξιακή σκοπιμότητα και το διαχωρισμό των συναδέλφων λόγω ιδεολογικών πεποιθήσεων.
Σας διαβεβαιώνω, όπως εξάλλου μέχρι τώρα έπραξα, ότι θα εξακολουθήσω να αντιτάσσομαι σε κάθε αντιεκπαιδευτική πολιτική που ασκείται και έχει έντονα χαρακτηριστικά αυταρχισμού, σε κάθε πολιτική που επιχειρεί την ιδεολογική χειραγώγηση εκπαιδευτικών και σχολείου.
Σας διαβεβαιώνω, ότι θα συμβάλλω αποφασιστικά στην προάσπιση της αντικειμενικότητας, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, που δυστυχώς κατά την κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει ταυτιστεί με την ημετεροκρατία και τη δεξιοκρατία.
Σας διαβεβαιώνω, ότι για μένα δεν ισχύουν διαχωριστικές επιλογές και διχαστικές λογικές αλλά ισότιμη αντιμετώπιση όλων των συναδέλφων.
Τέλος με τις ίδιες πάντα αξίες και αρχές, που σηματοδότησαν τη μέχρι τώρα μακρόχρονη εκπαιδευτική και συνδικαλιστική μου πορεία και μάλιστα από θέσεις ευθύνης, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, για να προσφέρω στο συνάδελφο, που οραματίζομαι να κατέχει περίοπτη θέση στην κοινωνία, για μια καλύτερη παιδεία, σ’ έναν καλύτερο κόσμο…
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Καραγιάννης Θωμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: