Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εξόρμηση στελεχών για θέματα παιδείας, που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αιτ/νίας, με επικεφαλής την Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για την παιδεία και Βουλευτή, Άννα Διαμαντοπούλου.
Οι επισκέψεις και οι συζητήσεις με τους εμπλεκόμενους σε όλους τους χώρους, ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Προβλήματα που δυστυχώς η πολιτική της Ν.Δ. και του κ. Καραμανλή 5 χρόνια τώρα, τα έχει αφήσει στην τύχη τους. Προβλήματα που η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και του κ. Καραμανλή δυστυχώς ούτε και με τον προτεινόμενο προϋπολογισμό σκοπεύουν να λύσουν αλλά να επιβαρύνουν.
Είναι προβλήματα που αφορούν τις τεράστιες ελλείψεις σε κτιριακές αίθουσες, πολλές ακατάλληλες σχολικές αίθουσες, ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, Παλαμαϊκή σχολή Μεσολογγίου και πολλές άλλες ακόμη από τους σεισμούς του 2007.
Είναι προβλήματα που αφορούν ελλείψεις προσωπικού.
Είναι προβλήματα που αφορούν τη δυσχερή οικονομική θέση των εκπαιδευτικών μαζί φυσικά με όλους τους εργαζόμενους.
Είναι προβλήματα που αντί για ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ η πολιτική της Ν.Δ. και του κ. Καραμανλή, επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τον καθένα ξεχωριστά οικογενειακό προϋπολογισμό.
Είναι προβλήματα που τόνισαν με τον ποιο καυστικό τρόπο, τόσο οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι σύλλογοι γονέων, αλλά και οι τοπικοί παράγοντες του Νομού μας, Νομάρχης, Δήμαρχοι κ.α.
Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, όπως τόνισε κατηγορηματικά και η Εκπρόσωπος του τομέα παιδείας, αφουγκραστήκαμε και καταγράψαμε κάθε αγωνία, πρόβλημα και πρόταση.
Εμείς το ΠΑΣΟΚ, δεσμευόμαστε ως αυριανή κυβέρνηση να προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε όλες τις δεσμεύσεις μας, επιλύνοντας κάθε πρόβλημα.
Δεσμευόμαστε να στηρίξουμε άμεσα οικονομικά τη ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, με το 5% του Α.Ε.Π. και 2% για την έρευνα.
Εμείς το ΠΑΣΟΚ, με αίσθημα ευθύνης θα επενδύσουμε πάνω στην εκπαίδευση για να πάει η χώρα μας μπροστά.
Αφήσαμε για το τέλος τη δήθεν επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας κ. Στυλιανίδη, που για λόγους επικοινωνιακούς και πιθανόν προσωπικούς στα Κομματικά δρώμενα της Ν.Δ., δεν ακούμπησε καθόλου την ουσία των προβλημάτων. Ήρθε, δεν είδε, αν άκουσε….; άνοιξε ασκούς του Αιόλου και πάλι πίσω, μόνο για την καρέκλα του, ακολουθώντας πιστά τον αρχηγό του κ. Καραμανλή.
ΓΙΑ ΤΗ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΚΑΛΙΑΜΠΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: