Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ 1-0

Σε ένα παιχνίδι που ήταν καθοριστικό για την αγρινιώτικη ομάδα, ο Παναιτωλικός πέτυχε μια δύσκολη και αγχωτική νίκη με 1-0, επί ενός ικανότατου αντιπάλου ο οποίος εδικαιούτο τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας. Λέμε βέβαια καθοριστικό γιατί αν και σ’ αυτό το παιχνίδι ο Παναιτωλικός δεν έπαιρνε τους τρεις βαθμούς της νίκης ώστε να μείνει σε απόσταση βολής από τους πρωτοπόρους του ομίλου, στο Αγρίνιο θα υπήρχαν κοσμογονικές αλλαγές και δεν ξέρουμε αν το προπονητικό team θα συνέχιζε στον πάγκο ή δεν μπορούμε να φανταστούμε πως θα αντιδρούσαν οι τέσσερις χιλιάδες και πλέον φίλαθλοι, που είχαν κατακλύσει το κλουβί για να σταθούν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας. Τη λύση βέβαια σε όλα αυτά έδωσε ο μαιτρ του είδους Πέτρος Ζουρούδης στο 74ο λεπτό της συνάντησης, πετυχαίνοντας το χρυσό γκολ, που έλυσε δια μαγείας το γόρδιο δεσμό των μυρίων προβλημάτων που είχαν συσσωρευτεί τις προηγούμενες μέρες από μια σειρά άτυχων αποτελεσμάτων, στέλνοντας παράλληλα στον ουρανό το ηθικό παικτών, διοίκησης και φιλάθλων.
Ο Εορδαϊκός ήταν η καλύτερη ομάδα που πέρασε φέτος από το Αγρίνιο. Ομάδα που ήξερε τι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ομάδα αποτελούμενη από ένα καλογυμνασμένο σύνολο που πανικόβαλε σε κάθε επίθεσή της τους γηπεδούχους. Μάλιστα αν στο 4ο λεπτό ο Τοπάλης πρόσεχε λίγο περισσότερο θα βρισκόταν με το καλημέρα μπροστά στο σκορ. Σε καμιά περίπτωση δεν έπρεπε να φύγει ηττημένος από το γήπεδο. Όμως το ποδόσφαιρο χρειάζεται τύχη και αυτή τη φορά η φιλοξενούμενη ομάδα δεν την είχε.
Ο Παναιτωλικός αγωνιστικά δεν δικαιολόγησε με τίποτα την παρουσία του. Στο πρώτο ημίχρονο διατήρησε περιφερειακά μια πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να μπορέσει να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα για να μπορέσει να πετύχει κάποιο γκολ. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου είχε ένα ξέσπασμα που δεν του απέφερε τίποτε, το γκολ του Ζουρούδη προήλθε από μια φάση ρουτίνας θα λέγαμε ενώ έπεσε από τον ουρανό και στάθηκε όρθιος στο 85ο, όταν ο Καραγιάννης από θέση βολής έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Ο Εορδαϊκός έδειξε τα δόντια του με το καλημέρα. Έτσι μόλις στο 4ο λεπτό ο Τοπάλης εκμεταλλευόμενος το λάθος του Γκόλια που γλίστρησε, μπήκε στην περιοχή των αγρινιωτών, αλλά στην τελική προσπάθεια σούταρε ελάχιστα άουτ.
Στο 18ο λεπτό και μετά από κόρνερ του Χρυσάφη, ο Μανίκας από πλεονεκτική θέση δεν θα μπορέσει να σκοράρει.
Ο Παναιτωλικός προσπάθησε με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους να αιφνιδιάσει. Στο 50ό λεπτό ο Δέντσας θα βρει τον Μανίκα πλάγια και δεξιά με τον τελευταίο να προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον Παρασκευά που απέκρουσε εκπληκτικά σε κόρνερ.
Στο 53ο το νέο σουτ από τον Μανίκα μετά τη σέντρα του Χρυσάφη θα μπλοκάρει ο Παρασκευάς.
Την ίδια τύχη θα έχει αργότερα στο 63ο και το διαγώνιο πλασέ του Μανίκα μετά την ασίστ του Καλοκαίρη, καθώς ο Παρασκευάς σαν από μηχανής Θεός θα μπλοκάρει τη μπάλα ξανά.
Στο 68ο ο Βασιλειάδης θα εκτελέσει το φάουλ αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή. Η μπάλα θα φύγει με φοβερή δύναμη για να αποκρούσει στο «Γ» της εστίας του με γροθιές ο Μπαμπανιώτης.
Έξι λεπτά αργότερα θα έρθει η λύτρωση για τον Παναιτωλικό με τον Ζουρούδη, που μετά την παράλληλη σέντρα του νεοεισελθόντα Νίκιτς θα στείλει την μπάλα με σουτ από το ύψος του πέναλτι στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Στο 85ο της συνάντησης ο Καραγιάννης μετά την σέντρα του Παπατζίκου θα πιάσει το μονοκόμματο σουτ από την γραμμή της μεγάλης περιοχής στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ.
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κυρίου Μπαμπά από την Αρκαδία. Βοηθοί οι Πασιούρας και Βεργέτης.
Κίτρινες κάρτες δέχτηκαν οι Καλοκαίρης, Δέντσας, Πανάκης και Καραγιάννης.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπαμπανιώτης, Καλοκαίρης, Γκόλιας (72ο Νίκιτς), Φελεγκάκης, Θεοδοσιάδης, Μουμίν, Δέντσας, Χρυσάφης, Πάβελα (40ό Παπαποστόλου), Ζουρούδης, Μανίκας (79ο Κουτσουρές)
ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ: Παρασκευάς, Πανάκης, Σερσέμης (78ο Ουζούνης), Μαριορίδης, Ευθυμιάδης, Δεληζήσης , Καραμπατσάκης, Βασιλειάδης, Καραγιάννης, Τοπάλης (83ο Παπατζίκος), Ciani ( 57ο Κωνσταντινίδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: