Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 5 Ιουλίου 2008, η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Θέρμο που οργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Θέρμου και Περιχώρων, σε συνεργασία με την Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, αφού προσήλθαν 111 αιμοδότες και συγκεντρώθηκαν συνολικά 90 μονάδες Αίματος.
Το νέο στοιχείο της Αιμοδοσίας είναι η προσέλευση νέων αιμοδοτών, πράγμα που δείχνει ότι διαδίδεται, αργά και σταθερά, το πνεύμα της Εθελοντικής αιμοδοσίας. Δεκαεννέα(19)νέοι αιμοδότες προσήλθαν και εκδήλωσαν την επιθυμία να γίνουν μέλη του Συλλόγου και να δώσουν αίμα.
Η ομάδα της Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου αποτελούμενη από τους γιατρούς Δήμητρα Λεμπούση, Ελεονώρα Ντιάζ, τις επισκέπριες Υγείας, Ανθή Παπαβραμοπούλου, Νάνσυ Χατζηιωάννου, τη νοσηλεύτρια, Τζένη Αντωνοπούλου, και τον οδηγό του συνεργείου Μπάμπη Καγιά, ήταν άψογη και δεν σήκωσαν κυριολεκτικά κεφάλι από το έργο τους, αφού η προσέλευση ήταν πυκνή και συνεχής. Επετέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους και τους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια. Επίσης, οι αιμοδότες έδειξαν μεγάλη υπευθυνότητα και απέδειξαν στην πράξη ότι πιστεύουν στην εθελοντική Αιμοδοσία, αφού αψήφησαν τη ζέστη και έβαλαν σε δεύτερη μοίρα άλλες υποχρεώσεις.
Ο Σύλλογος θα συνεχίσει την προσπάθεια για τη διάδοση της Αιμοδοσίας με ενημέρωση των πολιτών και παρεμβάσεις και στα σχολεία, αφού θα πρέπει οι νέοι, από μικρή ηλικία, να συνειδητοποιήσουν την αξία της Εθελοντικής αιμοδοσίας και να γίνουν
υποστηρικτές της.
Κώστας Φ. Μαραγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: