Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΡΜΟΥ: ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Δήμαρχος Θέρμου για μια ακόμη φορά μας εξέπληξε, προτείνοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 27/6/2008 την ανακήρυξη του κ. Προκόπη Παυλόπουλου ως επίτιμου Δημότη του ιστορικού Δήμου Θέρμου. Η τοποθέτησή του συνοπτικά και χωρίς τη διαλογική συζήτηση η οποία ακολούθησε έχει ως εξής:
" ......Σε μια εποχή που τα μεγάλα πολιτικά αναστήματα γίνονται ολοένα και πιο δυσεύρετα στον τόπος μας χωρίς αμφιβολία ο Προκόπης Παυλόπουλος τιμά το ελληνικό κοινοβούλιο και την κυβέρνησή του. Γεννημένος το 1950 στην Καλαμάτα και με οδηγό το ήθος, τη φιλοξενία, την ευπρέπεια και τις ικανότητες του, έχει κατορθώσει να αναδειχθεί ψηλά τόσο στο στερέωμα της νομικής επιστήμης την οποία υπηρετεί στο Παν/μιο Αθηνών και σε αυτό της Σορβόνης, του Παρισιού , όσο και στον πολιτικό στίβο.
Από τη δεύτερη αυτή άποψη υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή από το 2004, στενός συνεργάτης του και σύμβουλός του δεν παύει να αποδεικνύει τα ηγετικά του χαρίσματα αποτελώντας ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της Ελληνικής κυβέρνησης στο χώρο της δημόσια διοίκησης με έργο δημιουργικό και ουσιαστικό. Ο κ. Παυλόπουλος ευτύχησε χρόνια να σταδιοδρομήσει ως πανεπιστημιακός καθηγητής έχοντας αφήσει πίσω του αγαθή ανάμνηση ανάμεσα στους φοιτητές του, ώσπου τελικά τον κέρδισε η πολιτική, ενώ, παράλληλα, ως σύζυγος και ως πατέρας δεν έπαψε ποτέ να βρίσκεται κοντά στη σύντροφό του και τα τρία παιδιά τους. Ο υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος υπηρέτησε και υπηρετεί με συνέπεια το εθνικό και όχι το ατομικό ή το τοπικό συμφέρον. Αυτό ακριβώς είναι εκείνο που τον φέρνει κοντά μας τόσο πολύ, ώστε σήμερα να τον θεωρούμε δικό μας άνθρωπο και συμπολίτη μας.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, αν δεν υπήρχε ο θερμός αυτός φίλου του Θέρμου, δεν θα είχαν μπει τα θεμέλια του νέου Μουσείου του Θέρμου, ενώ τώρα το βλέπετε ότι είναι σχεδόν έτοιμο να δεχθεί τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Αιτωλικής γης και αυτό χάρη στο αμέριστο ενδιαφέρον και την άοκνη φροντίδα του Υπουργού Παυλόπουλου, αλλά και την αγάπη του γενικότερα για το Θέρμο, την οποία δεν παύει να εκδηλώνει σε όλες τις ανάγκες του Δήμου μας. Αισθάνομαι ότι δεν χρειάζεται να πω περισσότερα πλέκοντας το εγκώμιο ενός τόσο πετυχημένου Υπουργού. Απλά, θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη όλων μας για τα όσα έχει προσφέρει στο Δήμο μας και προπάντων για την καταλυτική παρέμβασή του στη χρηματοδότηση του μνημειώδους έργου που ονομάζεται νέο Μουσείο του Θέρμου. Επειδή και πάλι αισθάνομαι πως η ευγνωμοσύνη δεν είναι αρκετή, προτείνω την ανακήρυξη του Υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπη Παυλόπουλο σε επίτιμου Δημότη του Δήμου Θέρμου ως ελάχιστη τιμή για όσα έχει προσφέρει σε τούτη την άγονη μεν αλλά πολύ όμορφη γωνιά της Αιτωλικής γης. Η εκδήλωση δε της ανακήρυξης θα γίνει στις 23 Αυγούστου του 2008. ...."
Βασίλης Ι. Κόκκοτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: