Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011. ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΩΝ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ  ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΕΔΩ
Αύριο ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας να ανοίγει την αυλαία. Η ώρα έναρξης της εξέτασης έχει οριστεί στις 08:30 και είναι κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 08:00.
Η διάρκεια εξέτασης του κάθε μαθήματος θα είναι τρεις ώρες.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται το Σάββατο 14 Μαΐου με Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά, Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορία (Γενικής Παιδείας).
Συνολικά 74.440 μαθητές θα εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Επιπλέον, στον παραπάνω αριθμό εισακτέων προστίθενται και οι θέσεις εισακτέων:
1.Για τις Στρατιωτικές Σχολές
2.Για τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας
3.Για τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας
4.Για τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού
5.Ανώτερη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (ΑΣΤΕΡ)
6.Ανώτερη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αγ. Νικολάου (ΑΣΤΕΑΝ)
Φοιτητές στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών δεν θα εισαχθούν φέτος, καθώς εξετάζεται αν θα συνεχιστεί ή όχι η λειτουργία του.
Στη μάχη για την απόκτηση μίας θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ρίχνονται περισσότεροι από 110.000 υποψήφιοι. Φέτος υπάρχουν πολλές αλλαγές. Το κυριότερο ζήτημα, είναι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, για απόκτηση απολυτηρίου χωρίς εξετάσεις, όπως γινόταν έως τώρα. Το υπουργείο έδωσε τη δυνατότητα να πάρουν απολύτως ισότιμο απολυτήριο και μόνο με τις επιδόσεις τους στις ενδοσχολικές εξετάσεις, όσοι δεν ενδιαφέρονται, σε αυτή τη φάση, να σπουδάσουν στα ελληνικά πανεπιστήμια.
Το ποσοστό 10% των υποψηφίων παλαιοτέρων ετών, που έμπαιναν στη διαδικασία της επιλογής, χωρίς να δώσουν εξετάσεις, θα εφαρμοστεί και φέτος, αλλά για τελευταία χρονιά.
Επιπλέον, το μηχανογραφικό δελτίο δεν έχει εκδοθεί και αναμένεται να μην συμπεριλαμβάνει τμήματα με βάση τη ζήτηση.
Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή των υποψηφίων για τις σχολές και τα τμήματα γίνεται με βάση το σύνολο των μορίων, που προκύπτουν από το άθροισμα των γινομένων του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης της βεβαίωσης, των βαθμών πρόσβασης των δύο μαθημάτων αυξημένης βαρύτητας με τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας και κατά φθίνουσα σειρά έως ότου καλυφθεί ο αριθμός θέσεων κάθε σχολής ή τμήματος.
Μειωμένος κατά 10.250 θέσεις σε σχέση με πέρσι είναι ο αριθμός εισακτέων για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ενώ 25 τμήματα, κυρίως Τεχνολογικών Ιδρυμάτων φέτος δεν θα έχουν εισακτέους.
Φέτος, παράλληλα με την κατάργηση των μετεγγραφών, για πρώτη φορά θεσπίζεται ειδικός αριθμός θέσεων για κάθε Τμήμα ή Σχολή και για κάθε κατηγορία πέραν του κανονικού αριθμού εισακτέων. 

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ "ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΛΕΣΤΕ".
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Νεκρός ένας 44χρονος στο κέντρο της Αθήνας για μία κάμερα.
Φρικτό έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας. Ένας 44χρονος, ο οποίος τα χαράματα συνόδευε την ετοιμόγεννη σύζυγό τους προς το μαιευτήριο, έγινε στόχος ληστείας για τη βιντεοκάμερα που κρατούσε στα χέρια του. Άγνωστοι τον μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου.
Συγκέντρωση στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, στο σημείο που διαπράχθηκε σήμερα το πρωί η δολοφονία του 44χρονου πραγματοποίησαν στις πέντε το απόγευμα κάτοικοι της περιοχής. Η εν λόγω οδός έκλεισε από το ύψος της Ηπείρου.
Το έγκλημα σημειώθηκε προκειμένου να του αρπάξουν την βιντεοκάμερα που κρατούσε στα χέρια του, με την οποία είχε σκοπό να βιντεοσκοπήσει την γέννηση του παιδιού του.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 5, στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, την ώρα που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του για να μεταφέρει στο μαιευτήριο την ετοιμόγεννη γυναίκα του, που θα έφερνε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 44χρονος βγήκε από το σπίτι του στην οδό Ηπείρου και πήγαινε σε πάρκινγκ στην οδού Ιουλιανού, που είχε το αυτοκίνητό του, όταν δέχθηκε επίθεση από τρία άτομα.
Οι δράστες τον τραυμάτισαν με μαχαίρι τουλάχιστον τρεις φορές στην πλάτη, στα χέρια και στο λαιμό, επειδή αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει, του άρπαξαν μία κάμερα και εξαφανίστηκαν.
Η γυναίκα του και η μητέρα της που τον περίμεναν στο διαμέρισμα, είδαν ότι άργησε να εμφανιστεί, κατέβηκαν να τον περιμένουν στον δρόμο και εκεί τον βρήκαν νεκρό.
Οι δύο γυναίκες υπέστησαν ισχυρό σοκ, ενώ γείτονες κάλεσαν ασθενοφόρο και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, οι δράστες ήταν τρία άτομα, πιθανόν αλλοδαποί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: