Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Ξεκινούν τα μαθήματα της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009 στο Μεσολόγγι, αλλά και την επομένη στο Αγρίνιο.
Μεσολόγγι 17 Οκτωβρίου
Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Οσιολογιώτατος Μωυσής, Αγιορείτης Μοναχός. Ταυτόχρονα θα γίνει και η παρουσίαση βιβλίου «οικογένεια, γονείς και παιδιά» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Αυτή η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νομαρχιακού Μεγάρου, στο Μεσολόγγι, στις 6.30 μ.μ.
Αγρίνιο 18 Οκτωβρίου
Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009, θα επαναληφθεί η ίδια εκδήλωση στο Αγρίνιο και στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου στην Πλατεία Συντριβανίου στις 6.30 μ.μ.
Για τις επόμενες εκδηλώσεις θα ενημερωθείτε από το ιστολόγιό μας.
«…Η οικογένεια -όπως τονίζει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς- δεν είναι ένας κοινωνικός θεσμόςπου γίνεται γιατί το θέλει η κοινή γνώμη, ούτε στηρίζεται μόνο στην αμοιβαία πίστη και την πρόθεση της ισόβιας συμβίωσης, αλλά είναι θεσμός θεοϊδρυτος, κύτταρο ιερό της κοινωνίας και στηρίζεται κυρίως στη Θεία Χάρη, η οποία απορρέει από το Μυστήριο του Γάμου και καθαίρει, λαμπρύνει, αγιάζει, ενώνει, σταθεροποιεί, ενισχύει τα πρόσωπα της χριστιανικής οικογένειας.
Η ιερότης της οικογενείας φανερώνει και το σκοπό της υπάρξεώς της.
Ο κύριος σκοπός της, είναι η ολοκλήρωση, η τελειοποίηση, ο αγιασμός, η σωτηρία, τόσο των συζύγων όσο και των τέκνων της.
Το σκοπό αυτό και τη σημασία της οικογένειας θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα ο χαρακτηρισμός «κατ’ οίκον Εκκλησία», τον οποίο δίνει ο Απόστολος Παύλος στην προς Ρωμαίους Επιστολή του…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: