Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Με την κατάληψη της ΕΡΤ Α.Ε. από αδιόριστους εκπαιδευτικούς «άρχισε» η εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας.

Με την κατάληψη της ΕΡΤ Α.Ε. από αδιόριστους εκπαιδευτικούς «άρχισε» η εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας.

Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί κατέλαβαν το στούντιο της κρατικής τηλεόρασης, αποτρέποντας τη μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Στο κτίριο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Σε άλλο στούντιο, εγκλωβισμένη από τους διαδηλωτές ήταν και η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, που είχε προσκληθεί σε πολιτική εκπομπή που επρόκειτο να μεταδοθεί απόψε. Η κ. Διαμαντοπούλου, μαζί με τους υπόλοιπους καλεσμένους της εκπομπής, φυγαδεύτηκε από το ραδιομέγαρο.

Η ΕΡΤ έχει διακόψει το πρόγραμμά της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο στούντιο βρίσκεται εγκλωβισμένη και η δημοσιογράφος παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων Μαρία Χούκλη.
Σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: "Το αίτημα των αδιόριστων εκπαιδευτικών να τους δοθεί η δυνατότητα να διατυπώσουν τις απόψεις τους μέσα από μία σύντομη παρέμβαση σε εκπομπή που φιλοξενούσε την Υπουργό Παιδείας, είναι απολύτως σωστό. Αυτό άλλωστε, όπως πληροφορηθήκαμε, είχε κατ’ αρχήν συμφωνηθεί και με τη Διοίκηση της ΕΡΤ. Από εκεί και πέρα, η παρουσία και χρήση βίας των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι στους εκπαιδευτικούς είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα".

περισσότερα εδώ και εδώ

ΤΑ ΜΑΤ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΙΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

Η κυρία Διαμαντοπούλου διέφυγε από την πίσω πόρτα υπό την προστασία υψηλής προστασίας, ενώ το φαινόμενο των ΜΑΤ να κινούνται στους διαδρόμους της κρατικής τηλεόρασης, πάνοπλοι και χτυπώντας ανελέητα τους διαμαρτυρόμενους ωρομίσθιους απολυμένους εκπαιδευτικούς, είναι πρωτόγνωτο. Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξαν τέτοια γεγονότα (και φυσικά ούτε αστυνομική δύναμη των ΜΑΤ) μέσα στα κτίρια της ΕΡΤ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: