Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Πανελλαδικές 2010: Από «χειρουργείο» πέρασε η Εξεταστική Επιτροπή τους μαθητές με τα θέματα των Μαθηματικών που επέλεξε!!!

Aπό «χειρουργείο» πέρασε η Εξεταστική Επιτροπή τους μαθητές με τα θέματα των Μαθηματικών που επέλεξε!!!

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις με τα μαθήματα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας, Φυσικής Γενικής Παιδείας, Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής Γενικής Παιδείας και Ιστορίας Γενικής Παιδείας.

Από «χειρουργείο» πέρασε η Εξεταστική Επιτροπή τους μαθητές με τα θέματα των Μαθηματικών που επέλεξε, για τους υποψήφιους της Γενικής Παιδείας. Το σύνολο των μαθητών εξέφρασαν την έκπληξή τους και την απορία τους για την πρωτοφανή δυσκολία που συνάντησαν.

Κατά τα άλλα τα θέματα στη Βιολογία και τη Φυσική, όπως είπαν οι υποψήφιοι ήταν μέσα στις δυνατότητές τους. Στη Βιολογία ζητήθηκαν διευκρινίσεις, χωρίς όμως να δοθούν από την Εξεταστική Επιτροπή.

Τα θέματα στην Ιστορία που διαγωνίστηκαν επίσης οι υποψήφιοι Γενικής Παιδείας, ήταν προσιτά και είχαν μία δόση επικαιρότητας, όπως σχολίασαν ορισμένοι υποψήφιοι. Συγκεκριμένα η Επιτροπή ζήτησε να δώσουν οι υποψήφιοι το περιεχόμενο της Ιεράς Συμμαχίας, της Συνθήκης της Λωζάνης, της Δίκης της Νυρεμβέργης, ενώ αναφέρθηκαν στην ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στην Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στην οικονομική -εκπαιδευτική πολιτική του Χ. Τρικούπη και γενικότερα στην κοινωνική, εκπαιδευτική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, στα τέλη του 1920.

Δεν υπάρχουν σχόλια: