Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Τρεις νεκροί στην Αθήνα. Πυρπολήθηκε υποκατάστημα της τράπεζας Marfin Εγνατία. Three dead in Greece


Νεκροί τρεις υπάλληλοι υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin Egnatia, επί της οδού Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας, μετά από μολότοφ που έριξαν άγνωστοι, στη διάρκεια της απεργιακής διαδήλωσης που βρισκόταν σε εξέλιξη το μεσημέρι της Τετάρτη. Ακολούθησαν φωτιές και επεισόδια σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν περίπου 11 διαδηλωτές και 29 αστυνομικοί. Πιο σοβαρά από όλους νοσηλεύται ένα άτομο που πήδηξε από μπαλκόνι της τράπεζας, που φλεγόταν, σε κατάσταση πανικού. Ο τραυματισμένος υπάλληλος μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο με πρωτοβουλία της τράπεζας.

Η αστυνομία πραγματοποίησε 15 συλλήψεις και περίπου 70 προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και πολλά άτομα από την κατάληψη της οδού Ζαΐμη, κοντά στο Πολυτεχνείο.

Η τραγωδία σημειώθηκε περίπου στις 14:00, όταν διαδηλωτές που είδαν το υποκατάστημα της τράπεζας ανοιχτό, εξοργίστηκαν, φώναξαν συνθήματα κατά των υπαλλήλων, πέταξαν πέτρες στο εσωτερικό του και κάποιοι εξφενδόνισαν μία ή περισσότερες μολότοφ.

Ορισμένοι από τους υπάλληλους κατάφεραν να βγουν από την τράπεζα, που τυλίχθηκε στις φλόγες, ωστόσο άλλοι εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτήν.

Oι άνδρες της πυροσβεστικής κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τουλάχιστον πέντε άτομα από παράθυρα και μπαλκόνια του κτιρίου, ενώ άλλοι μέσα στον πανικό τους πήδηξαν στο κενό.

Ωστόσο, κάποιοι από τους υπαλλήλους προσπάθησαν να ανέβουν από την σκάλα στην ταράτσα του κτιρίου, με αποτέλεσμα να πνιγούν από τους καπνούς. Οι πυροσβέστες εντόπισαν νεκρούς από ασφυξία έναν άνδρα στο κλιμακοστάσιο, μεταξύ πρώτου και δευτέρου ορόφου, μία γυναίκα σε γραφείο του δευτέρου ορόφου και άλλη μία κοντά στο μπαλκόνι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία από τις νεκρές υπαλλήλους ήταν έγγυος.

Νεκροί είναι οι: Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών, Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών και Επαμεινώνδας Τσακάλης, 36 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: