Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010

ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΕΦΕΤΕΙΟ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ;

Την ίδρυση τεσσάρων περιφερειακών Εφετείων, η λειτουργία των οποίων αρχίζει στις 16 Σεπτεμβρίου 2010, προβλέπουν ισάριθμα Προεδρικά Διατάγματα του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαρ. Καστανίδη. Το σχέδιο των Προεδρικών Διαταγμάτων για την ίδρυση Εφετείων στο Ηράκλειο, τη Χαλκίδα, τη Μυτιλήνη και το Αγρίνιο εστάλη στο Συμβούλιο της Επικρατείας με το υπ' αριθμό εισαγωγικό δικόγραφο 79/2010 και θα συζητηθεί στις 5 Μαΐου, με βασικό εισηγητή τον πάρεδρο του ΣτΕ, Χρήστο Ντουχάνη।
Βάσει του πρώτου Προεδρικού Διατάγματος ιδρύεται Εφετείο Ανατολικής Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο. Στην περιφέρεια του Εφετείου αυτού υπάγονται οι περιφέρειες των πρωτοδικείων Ηρακλείου και Λασιθίου, οι οποίες αποσπώνται από αυτή του Εφετείου Κρήτης.

Με το δεύτερο Προεδρικό Διάταγμα ιδρύεται Εφετείο Εύβοιας με έδρα τη Χαλκίδα। Στην περιφέρεια του Εφετείου αυτού υπάγονται οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Χαλκίδας και Θηβών, οι οποίες αποσπώνται από αυτή του Εφετείου Αθηνών.

Με το τρίτο Προεδρικό Διάταγμα ιδρύεται Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδος με έδρα το Αγρίνιο। Στην περιφέρεια του Εφετείου αυτού υπάγονται οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Αγρινίου, Μεσολογγίου και Λευκάδας, οι οποίες αποσπώνται από το Εφετείο Πατρών.

Με το τέταρτο Προεδρικό Διάταγμα ιδρύεται Εφετείο Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη. Στην περιφέρεια του Εφετείου αυτού υπάγονται οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Μυτιλήνης και Χίου, οι όποιες από αυτή του Εφετείου Αιγαίου. Ακόμη, «ορίζεται μεταβατική έδρα του Εφετείου Βορείου Αιγαίου ως πολιτικού και ποινικού δικαστηρίου στην έδρα του Πρωτοδικείου Χίου, για εκδίκαση όλων των υποθέσεων αρμοδιότητας Τριμελούς Εφετείου, ως Πρωτοβάθμιου και Δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου, καθώς και υποθέσεων Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων».

Η ίδρυση των τεσσάρων νέων Εφετείων προκαλεί επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 320।000 ευρώ.

Τώρα θα δούμε αν η κυβέρνηση έχει το ψυχικό και πολιτικό σθένος να προβεί στην ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο ή ως Πόντιος Πιλάτος "θα νίψει" για μια ακόμη φορά τα χέρια της, ρίχνοντας το μπαλάκι στις τοπικές κοινωνίες οι οποίες αλληλοσπαράσσονται οδηγώντας τον τόπο εκ του ασφαλούς στην εξαθλίωση και στην παρακμή .......

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ...

ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ "ΒΙΖΕΣ" ΤΩΝ 25 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!!!

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ...

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΣΟΥ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: