Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΟΙ 7 ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Του Περικλή Καπετανόπουλου από την Απογευματινή της Κυριακής

Με «πόλεμο χαρακωμάτων» απειλούν οι δήμαρχοι τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, αν δεν γίνουν αποδεκτές οι βασικές προτάσεις τους, τις οποίες του απέστειλαν την Παρασκευή, ανατρέποντας σημείο προς σημείο τις διατάξεις του προσχεδίου για τον «Καλλικράτη».

Έτσι δεν αποκλείεται οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μεταβληθούν από αρχικοί υποστηρικτές του σχεδίου σε πολεμίους του.

Ήδη σε όλη τη χώρα, πολλοί δήμοι παίρνουν αυτές τις μέρες αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις, περιμένοντας τη δημοσιοποίηση του χωροταξικού σχεδιασμού στο Υπουργικό Συμβούλιο, την Τρίτη 20 Απριλίου.

Δήμαρχοι καταγγέλλουν, μέσω του τοπικού Τύπου, παρεμβάσεις βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, για «μαγειρέματα» διοικητικών ορίων των νέων δήμων και ορισμού της ιδιαίτερης πατρίδας τους ως έδρας του νέου δήμου, σε παράβαση των κριτηρίων που έθεσε το Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στην Κυλλήνη.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κυρίως στην επαρχία, σε κομματικές συσκέψεις εκφράζουν την άποψη ότι μια διοικητική μεταρρύθμιση χωρίς επαρκή χρηματοδότηση, άρα και αναπτυξιακή προοπτική, το μόνο που θα κάνει είναι να συνενώσει τη μιζέρια και τα προβλήματα των μικρών δήμων σε ένα εκρηκτικό μείγμα, και τελικά τη «νύφη» θα την πληρώσουν οι δημότες-κάτοικοι.

Οι νέοι δήμοι, για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με το μέχρι στιγμής σχεδιασμό, που ενδέχεται να αλλάξει τις επόμενες ώρες, με παρεμβάσεις βουλευτών και κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, είναι οι εξής:

Νομός Αιτωλοακαρνανίας: 7 από 24

Δήμος Αγρινίου: Αγρινίου, Θεστιέων, Παραβόλας, Παναιτωλικού, Παρακαμπυλίων, Νεάπολης και Στράτου.
Δήμος Θέρμου: Θέρμου και Μακρυνείας.
Δήμος Ναυπάκτου: Ναυπάκτου, Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλήνης , Αντιρρίου και Χάλκειας.
Δήμος Μεσολογγίου: Μεσολογγίου, Αρακύνθου, Αιτωλικού , Οινιάδων και Αγγελοκάστρου.

Δήμος Ξηρομέρου: Αστακός, Αλυζία,Φυτείες, Μεδεώνος.
Δήμος Αμφιλοχίας: Αμφιλοχίας, Μενιδίου και Ινάχου.
Δήμος Ανακτορίου : Ανακτορίου και Κεκροπίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: