Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

«ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ»

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κέντρου Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Αιτωλοακαρνανίας, αποτελούμενη από την Πρόεδρο Βασιλική Κανατσούλη, το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ιωάννη Σκαρτσάρη και τον επιστημονικό συνεργάτη Ανδρέα Μαυρομμάτη, πραγματοποίησε σήμερα στο γραφείο του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Σπυρίδων. Οι εκπρόσωποι του Κέντρου υπέβαλαν προμελέτη κατασκευής κλειστού γηπέδου μπάσκετ και πολλαπλών χρήσεων για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ), με σκοπό την ένταξή της στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και ενημέρωσαν τον κ. Σπυρίδωνα για τις δραστηριότητες του Κέντρου.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Σπυρίδων έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Συζητήσαμε σήμερα αναλυτικά για το έργο, τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο αναπτύσσει πράγματι έντονη δραστηριότητα στον τομέα του. Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο όλοι είμαστε συμπαραστάτες. Το ΕΣΠΑ έχει ιδιαίτερο κοινωνικό προσανατολισμό και περιλαμβάνει σειρά δράσεων οι οποίες είναι συμβατές με τους σκοπούς του κέντρου. Η ευαισθησία όλων μας έναντι των συνανθρώπων μας που έχουν ειδικές ανάγκες, ή καλύτερα ειδικές ικανότητες, είναι δεδομένη», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων.
Τα Κέντρα Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) επικεντρώνουν τις υπηρεσίες τους στην εκπαίδευση, την κοινωνική υποστήριξη και την κατάρτιση των ΑμεΑ. Υπάγονται στο Υπουργείο Υγείας και εξυπηρετούν όλες τις ομάδες πληθυσμού με αναπηρία. Τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στελεχώνονται με εξειδικευμένο προσωπικό όπως: ψυχολόγοι, ιατροί με ειδίκευση στην παιδοψυχιατρική, παιδαγωγοί Ειδικής Αγωγής, φυσίατροι, λογοθεραπευτές, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες Υγείας και ειδικοί στον επαγγελματικό προσανατολισμό. Το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αιτωλοακαρνανίας λειτουργεί καθημερινά επί 12ώρου βάσεως και είναι μεταξύ αυτών που διαθέτουν Ξενώνα Φιλοξενίας ΑμεΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: