Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ

Για να μην ξαναζήσουν τα παιδιά μας τέτοιες στιγμές
Συνδημότισσες και συνδημότες,
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλάζει. Σε λίγους μήνες, το θεσμικό πλαίσιο του νόμου «Καλλικράτης», θα δημιουργήσει μια νέα κατάσταση στη λειτουργία των Δήμων και τίποτα πλέον δεν θα θυμίζει το παρελθόν. Ο Δήμος Θέρμου μπορεί να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην αρχιτεκτονική των νέων Δήμων του νομού, στην ανάδειξη και την ανάπτυξη της περιοχής.
Οι εκλογές του Νοέμβρη του 2010, δεν μοιάζουν με τις προηγούμενες. Οι Δημοτικές Αρχές που θα προκύψουν θα κληθούν να λειτουργήσουν σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, αφού στις μέρες μας δοκιμάζονται οι κοινωνικές κατακτήσεις των τελευταίων 60 χρόνων. Η κοινωνία καλείται να λειτουργήσει με τρόπο, ώστε να δημιουργηθούν διέξοδοι από την κρίση. Στο πλαίσιο αυτό, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει ουσιαστικό και πρωταρχικό ρόλο.

Οι Δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη είναι μια ευκαιρία για συνολική επανατοποθέτηση στα μεγάλα ζητήματα της ορθολογικής οργάνωσης των νέων Δήμων, του προσανατολισμού τους στην εξυπηρέτηση των δημοτών, της διαφάνειας στη διαχείρισή τους, της ουσιαστικής αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων και πόρων, της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού και της περιφερειακής ανάπτυξης.

Ως Οργανωτική Επιτροπή μιας νέας προσπάθειας, πήραμε εντολή από τους πολίτες στις 20 Ιουνίου, να έρθουμε σε άμεσο διάλογο και επικοινωνία με τους ίδιους τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς, με στόχο τη διαμόρφωση των αναγκαίων συνθηκών ανάδειξης και επιλογής εκείνων των προσώπων που θα θέσουν υποψηφιότητα στις Δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη, ώστε να ανανεωθεί η πολιτική ζωή και να πραγματοποιηθεί η Αλλαγή στο Δήμο Θέρμου. Μια ανανέωση που υποσχέθηκε και αρνείται ο Δήμαρχος στους βασικούς συνεργάτες του, όταν το ζητούν και επιμένει στη μόνιμη κατοχή της δημαρχιακής καρέκλας. Για ποιον λόγο άραγε;

Διαπιστώσαμε ότι ο κόσμος πιστεύει στην αναγκαιότητα συνεργασίας και συνένωσης όλων των δυνάμεων που θα πρέπει να συγκροτήσουν έναν συνδυασμό με έμπειρα, αλλά και νέα πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους. Οι πολίτες πιστεύουν στο συλλογικό σύστημα λειτουργίας και διακυβέρνησης της Δημοτικής Αρχής, απορρίπτουν το δόγμα «ενός ανδρός αρχή» και αξιολογούν τη θεωρία περί «Δημάρχου αποκλειστικής απασχόλησης», ως δικαιολογίες και άλλοθι της συνεχούς νομής της εξουσίας από το ίδιο πρόσωπο.

Οι πολίτες τονίζουν την αναγκαιότητα μια ισχυρής υποψηφιότητας με χαρακτηριστικά συνέπειας, αποτελεσματικότητας και προοπτικής, στοιχεία που θεωρούν απαραίτητα για τις νέες απαιτήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο συνδυασμός που θα συγκροτηθεί και θα πάρει μέρος στις Δημοτικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, μπορεί να δημιουργήσει δυναμική νίκης και ανατροπής με Αρχηγό και Υποψήφιο Δήμαρχο, τον μέχρι σήμερα Αρχηγό της «Ενωτικής Δημοτικής Πορείας», τον κ. Σπύρο Κωνσταντάρα, οποίος θα πρέπει ζητήσει τη συνεργασία και άλλων δυνάμεων που θα συγκροτήσουν έναν Ανεξάρτητο και Αδέσμευτο συνδυασμό.

Συνδημότισσες και συνδημότες,
Πιστεύουμε ότι οι μικρές τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν καλύτερα την επαγγελματική, πολιτική και κοινωνική διαδρομή των μελών τους και δεν χρειάζονται χρίσματα και κομματικές συστάσεις για τα προσόντα των υποψηφίων.

Γνωρίζουν καλά και μπορούν να επιλέξουν τους κατάλληλους εκπροσώπους τους.

Η νέα Δημοτική κίνηση συνεργασίας χτίζεται και αναπτύσσεται σε όλο το εύρος του Δήμου μας, από την έδρα, το Θέρμο, ως την πιο απομακρυσμένη Κοινότητά μας, ώστε να συσπειρώσει τους δημότες εκείνους που θέλουν να συμβάλουν δημιουργικά στην ιεράρχηση των προβλημάτων και την επίλυσή τους.

Θέλουμε τους δημότες ενεργούς πολίτες και όχι θεατές των δημοτικών δρώμενων που θα τους θυμόμαστε κάθε 4 χρόνια. Καμιά δημοτική αρχή δεν μπορεί από μόνη της να πετύχει. Χρειάζεται την ενεργητική συμμετοχή των πολιτών, κοινό όραμα και τη δημιουργία μιας πλατιάς συμμαχίας δυνάμεων και αντιλήψεων. Στόχος μας είναι η δημιουργία έργων ανάπτυξης για την περιοχή μας για τα οποία χρειάζεται η πιο πλατιά συσπείρωση, ώστε να αποκρούσουμε τις επιθέσεις που δέχεται η κοινωνία και να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες και όλες τις ευκαιρίες.
Ο Δήμος Θέρμου έχει χαρίσματα, συγκριτικά πλεονεκτήματα, έχει, όμως, και δυσκολίες. Διαθέτει φυσικές ομορφιές ιδιαίτερου κάλλους και σημαντική ιστορία και πολιτισμό αιώνων. Όλα αυτά, όμως, ποτέ δεν ανέδειξε και δεν αξιοποίησε η Δημοτική Αρχή επί 16 ολόκληρα χρόνια και τα θυμήθηκε και πάλι στις παραμονές των εκλογών για να τα υποσχεθεί για 5η φορά! (οδικοί άξονες, ορεινό οδικό δίκτυο, αρχαιότητες, Σχέδιο πόλης, τουριστική ανάπτυξη). Γνωρίζουμε την περιοχή του Δήμου Θέρμου και τα προβλήματά του. Δεν είμαστε ξένοι σε κανέναν από τους δημότες. Τοποθετηθήκαμε δημόσια υπέρ ενός ισχυρού Δήμου, με έδρα το Θέρμο και διατυπώσαμε ξεκάθαρες προϋποθέσεις για τη λειτουργία του και την προοπτική του.

Σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, σ’ αυτό τον ωραίο αγώνα καλούμε όλους τους κατοίκους, τους διακεκριμένους συμπατριώτες επιστήμονες που διέπρεψαν ή διαπρέπουν στο δημόσιο βίο, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους μετανάστες, τους κοινωνικά αποκλεισμένους, να πάρουν ενεργό μέρος για να δημιουργήσουμε ένα Δήμο με αποτελεσματική διοίκηση που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μας, που θα ανακτήσει το σεβασμό των δημοτών, που θα λειτουργεί με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, που θα επαναφέρει την ειλικρίνεια στις σχέσεις του με τους δημότες, που θα ανατρέψει τη δικαιολογημένη απαξίωση των πολιτών προς τους θεσμούς, που θα εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη σε όλους μας.
Διεκδικούμε τη διοίκηση του νέου Δήμου για να κάνουμε πράξη τα παραπάνω. Το χρωστάμε στην κοινωνία και, κυρίως, στη νέα γενιά που θα κληρονομήσει τις συνέπειες της κρίσης, αλλά και τους αγώνες που θα χρειαστούν για να σταματήσει ο κατήφορος κα να έλθουν ημέρες ευημερίας και περηφάνιας. Σας καλούμε όλους να συμβάλετε με τη συμμετοχή σας στον κοινό αγώνα!

Θέρμο 20-8-2010

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: